His story

DAT IS TOCH NIET EERLIJK?

Op een snikhete dag zat er een vrouw bij het kleuterbad. Ze was bijna van top tot teen gekleed in het zwart. Alleen haar gezicht, voeten en handen waren niet bedekt. Ze mocht niet zwemmen want er waren mannen in het bad. Vandaar dat ze alleen bij het kleuterbad zat. Ik had een goed gesprek met haar. Ze deed tijdens het gesprek voorzichtig haar zwarte sokjes en haar handschoenen weer aan.

Zij deed haar verhaal en ik kreeg de ruimte om haar te vertellen wat een Christen gelooft. Dit had ze nog nooit gehoord. Ik vertelde haar dat Jezus mijn, en ook haar, straf heeft betaald. Met verbijstering riep ze uit: dat is toch niet eerlijk.

Ze heeft gelijk. Het is niet eerlijk dat iemand anders jouw straf moet betalen. We kunnen niet begrijpen dat er Iemand is die bereid is te sterven voor mensen met een strafblad. En toch heeft Jezus dat gedaan. God heeft de wereld, en ook jou, zo lief dat Hij zelfs zijn eigen zoon niet gespaard heeft. Hij heeft onze straf voldaan. Dit heeft geen enkel mens verdiend. Het is genade van God.

Dit gegeven gaat tegen alle logica in. Als jij door een rood verkeerslicht rijdt krijg daarvoor een boete. Die boete zul je moeten betalen. Het zal niet vaak gebeuren dat iemand anders dat voor jou zal doen. In de meeste religies moet je allerlei dingen doen om “hopelijk” in de hemel te komen. Je moet er je best voor doen en het ligt aan jou of dat lukt. Het is in het christendom anders. In het christendom heeft Jezus het voor jou gedaan. Je kunt nu zeggen: dat is lekker gemakkelijk. Maar dat is het veelal niet. Het is voor mensen moeilijk om toe te geven dat je afhankelijk bent van een ander.

Het is moeilijk te accepteren dat je het niet zelf kunt.

De vrouw bij het zwembad wist niet waar ze terecht zou komen als ze zou sterven. Ze hoopt in de hemel te komen en doet daar haar best voor.

De bekendste tekst in de Bijbel is hoogstwaarschijnlijk Johannes 3 vers 16. Je ziet het nog wel eens bij grote bijeenkomsten. Mensen met een bord waar John 3:16 op staat. God heeft de wereld zo lief dat Hij er alles voor over heeft om jouw liefde te winnen. Als die liefde jouw hart raakt ga je anders denken en kijken naar de wereld. Als je eenmaal van deze liefde hebt geproefd kun je er bijna niet meer over zwijgen. Ik mocht de vrouw bij het zwembad vertellen dat ik van Jezus houd en ook van haar. Dit klinkt misschien raar. En dat is het ook. Door de liefde die Jezus voor jou en mij heeft is het mogelijk om iemand anders, die je misschien voor de eerste keer tegenkomt, lief te hebben. Dan gun je die ander ook de liefde van Jezus.

Mozes zette in de woestijn een koperen slang hoog op een paal. Net zo moet de Mensenzoon een hoge plaats krijgen, eerst aan het kruis en daarna in de hemel. En daardoor krijgt iedereen die in hem gelooft, het eeuwige leven. Want Gods liefde voor de mensen was zo groot, dat hij zijn enige Zoon gegeven heeft. Iedereen die in hem gelooft, zal niet sterven, maar voor altijd leven. God heeft zijn Zoon naar de wereld gestuurd om de mensen te redden. Niet om hen te veroordelen ( Joh 3 14-17 BGT).

Ken je deze liefde nog niet? Ik daag je uit om op zoek te gaan. Hoe dan? Vraag aan Jezus of Hij zich aan jou bekend wil maken. Succes met jouw zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *