Bidden

DE STEKKER ERUIT

Als je computer vastloopt, is soms de oplossing om de stekker eruit te trekken.
De boel “resetten” is nodig om verder te kunnen. De afgelopen drie dagen heb ik letterlijk de stekker eruit getrokken. Drie dagen van vasten. Geen Facebook, geen Instagram, geen Twitter, geen mailtjes, geen telefoontjes, geen appjes, geen tv, geen eten. Even geen contact met de buitenwereld om contact te maken met de Hemelse Vader. Je zult je misschien afvragen wat ik die 72 uren dan wel heb gedaan. Als eerste heb ik een andere plek gezocht dan waar ik normaal veel tijd doorbreng. Even uit je dagelijkse routine. Omdat ik ook drie dagen niet heb gegeten, hoefde ik ook niet in de keuken te staan om eten te koken. Ik heb veel gelezen, nagedacht, gewandeld, geschreven en gebeden. Doordat mijn “baas” de stekker eruit heeft getrokken, heb ik de tijd om dit te doen. Ik ben op zoek naar invulling van de tijd die ik in ruime mate heb.

Wat heeft deze tijd nu opgeleverd? Doordat ik dromen heb gehad, woorden heb opgeschreven die in mijn gedachten kwamen, zie ik de “Rode Lijn” waar ik mij op beweeg. De conclusie is: Ik ben er nog niet en weet niet precies waar het uit zal komen, maar ik ben op de goede weg. Als jij vastloopt, is het een goed idee om eens ergens anders te gaan zitten zodat je een ander uitzicht hebt. Een ander uitzicht geeft een ander inzicht en misschien wel een goed vooruitzicht.

EEN SLECHT VOORUITZICHT MAAKT JE BANG; EEN GOED VOORUITZICHT MAAKT JE BLIJ!

Toen ik de stekker weer inplugde had ik 75 mailtjes, 18 appjes, één gemiste oproep en 32 Facebookberichten. Mijn smartphone ontplofte bijna. Heb ik iets gemist en heeft iemand mij gemist? Heeft iemand gemerkt dat ik niet online was? Als mensen gestorven zijn, wordt er meestal een “In memoriam” voorgelezen met alle goede daden van de overledene. Ik vraag mij wel eens af wat mijn “In memoriam” zal zeggen. Zijn er mensen die mij missen als ik helemaal “offline” ben?

Mijn hoop is dat ik verschil mag maken in mensenlevens en herinnerd zal worden als een man die het “Goede Nieuws” heeft doorgegeven. Wanneer je de stekker verbindt met de krachtbron is het cruciaal dat ze bij elkaar passen, anders gaat het apparaat niet goed werken. Als jij aangesloten bent op de verkeerde krachtbron, zul je alles in eigen kracht moeten doen. Sluit je aan op de “Hemelse krachtbron” en Hij zal je de kracht geven om te leven. Hij geeft je uitzicht op een “Eeuwig Leven” waar je nooit meer zult vastlopen. Hij doet er alles aan om contact met jou te maken. Hij liet zijn Zoon naar deze wereld gaan om het verbroken contact te repareren. Waar, en met wie, ga jij de eeuwigheid doorbrengen? De keuze is aan jou!

Mensen die geloven in de Zoon, krijgen het eeuwige leven. Maar mensen die niet in hem willen geloven, krijgen dat eeuwige leven niet.

(Johannes 3:36a BGT)
Afzien van eten en online afleiding is goed om jezelf even te “resetten” en opnieuw te beginnen. Iets voor jou?

(op de eerste foto’s zie je het uitzicht vanuit een barak in Auschwitz en op de tweede foto het uitzicht vanuit mijn Huiskamer)

2 thoughts on “DE STEKKER ERUIT

  1. Klasien schreef:

    Wat ontroerend mooi geschreven Onne ! Wat een prachtig "teken van hoop" uitzicht,…..en k had je idd een aantal dagen net niet als vermist opgegeven, tocht: de man is vast wer es op reis. Nu was je dat ook,…de reis naar je binnen in,…prachtig !

    1. Onne de Vries schreef:

      super bedankt voor de reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *