Bidden

Door het oog van de naald.

Die had ik niet gezien! Op een kruispunt in de polder dacht ik nog wel voor de auto’s van links langs te kunnen. Dit kon, maar!!! Toen ik midden op het kruispunt was zag ik, in een fractie van een seconde, op rechts nog net een zwarte auto aankomen. Hij schoot op een haar na mij voorbij en ik moest vol op de rem. Pfffff dat ging maar net goed. Die had ik niet zien aankomen. Geschrokken ben ik een aantal meters verderop gestopt om even bij te komen.

Ik heb God gedankt dat Hij mij heeft bewaard voor dit onheil. Ik kan zeggen dat ik door het oog van de naald ben gekropen.

Ondanks alle beperkingen van het afgelopen jaar ging mijn leven redelijk (letterlijk) op rolletjes. De dagen en weken vliegen voorbij en je zit in een bepaald ritme. De grootste verandering in de afgelopen tijd is het gebrek aan contact. Vooral het contact met broers en zussen van de kerkelijke gemeente is zwaar.

Mede door dit gebrek was het contact met God minder intens.

Ik zit gemiddeld ongeveer dertig uren per week achter het stuur van mijn bedrijfsauto. In de auto heb ik gelukkig de luxe dat ik de hele dag naar Groot Nieuws Radio kan luisteren. Dit geeft nog wel enig “Geestelijk voedsel” maar toch! Het gevaar van sleur ligt op de loer.

God zei in het begin van de Bijbel: het is niet goed dat een mens alleen is. Mensen zijn sociale wezens. We hebben elkaar nodig. Doordat er veel minder fysiek contact is en je elkaar niet meer in de ogen kunt kijken is de betrokkenheid met elkaar bijna tot een nulpunt gedaald. Zoom of Facetime is een mooi middel om via een scherm contact te hebben maar om dan jouw sores te bespreken is “not done”. Lief en leed delen doe je in een live gesprek. Het geeft een impuls om naar elkaar te luisteren en voor elkaar te bidden. Er zijn veel impulsen weggevallen. Verveling en sleur is het gevolg. Gevaar ligt op de loer. Het is goed om dan op de reset knop te drukken. Of dat iemand dat voor je doet.

Door te bidden maak je contact met God. Door te bidden voor anderen maak je contact met elkaar. Door te bidden weet je dat je nooit alleen zult zijn. Door te bidden mag je leven.

Bidden is een even natuurlijke uitdrukking van geloof, als ademen dat is van leven.

Deze uitspraak deed: Jonathan Edwards (5 oktober 1703 – 22 maart 1758), Amerikaanse opwekkingsprediker, theoloog en zendeling (toeval? 22 maart is mijn geboortedag)

Door deze heftige gebeurtenis ben ik letterlijk even stilgezet. De dood kwam heel dichtbij en de adem werd mij bijna ontnomen. Ik wil weer ademen en leven met Hem die mij heeft gemaakt. Niemand weet wanneer zijn of haar einde zal zijn. Met een goede levensverzekering heb je niets te vrezen. De levensverzekering waarvan Jezus de premie heeft betaald is de beste. Vraag Hem naar de voorwaarden en wees zeker van een geweldige toekomst.

Heb jij gebed nodig? Ik bid graag voor je. Dit kan thuis en onderweg. In de auto natuurlijk met wijd open ogen en een helder verstand.

The Future begins with His story!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *