His story

Duurzaamheid

Loop je in Drachten, komt er een jonge man op je af en vraagt: bent u duurzaam? Mijn antwoord was anders dan wat hij had verwacht. Jazeker, ben ik duurzaam, ik heb het eeuwige leven. Verbluft door mijn reactie vraagt de jonge man: hoe kan dat dan? Deze vraag was de aanleiding om hem te vertellen over Jezus die ons eeuwig leven wil geven. Hoe kan ik dat dan krijgen vraagt de jongen? Door vergeving te vragen voor de fouten die je hebt gemaakt, en je hart en leven aan Jezus toe te vertrouwen.Ga vanavond als je thuis bent op de knieën en bid tot Hem. Je leven zal nooit meer het zelfde zijn. Jouw denken en leven zal veranderen en de Heilige Geest zal jou helpen om voor Jezus te leven. Denk er maar eens over na, de keuze is aan jou!

Dit is de tekst van één van mijn eerste korte verhaaltjes op mijn site. Drie jaar geleden ben ik begonnen om mijn belevenissen en gedachten op te schrijven en in een blog op het wereld wijde web te delen. Het is nu tijd om de site opnieuw in te richten en op te frissen. Hier zie je het resultaat! Wat vind je ervan? Is het zo duurzaam genoeg? Dan kan ik weer drie jaar vooruit.

Van het woord duurzaamheid krijg ik zo langzamerhand jeuk. De voorgaande jaren werd mij al op straat gevraagd of ik duurzaam was. Vandaag kun je de krant, de tv of de andere sociale media niet bekijken of je wordt geteisterd met het woord “duurzaamheid”.

Het milieu en de natuur is een hype geworden. Nederland en sommige Nederlanders schieten helemaal door. Een politieke partij met een D in de naam, weet met hun plannen heel de boerenwereld op stelten te zetten. Ik vraag mij soms af? Waar staat die D eigenlijk voor? De D van: Duurzaamheid, of van dood ( denk aan doodmaken van de halve veestapel, doodmaken van ongeboren leven, doden van demente mensen), of de D van domoren en doordrammers? Zeg jij het maar! Sorry dat ik een beetje doordraaf maar dit moest ik even kwijt.

Natuurlijk is het waar dat we zuinig moeten zijn op de natuur en het milieu. Natuurlijk willen we dat ook dieren een goed leven hebben. Natuurlijk is het belangrijk dat we iets doen aan de vervuiling van de planeet. Maar zoals de Nederlandse regering omgaat met hardwerkende voedsel verstrekkers van ons land, is niet normaal.  Vissers die niet meer mogen “pulsvissen” omdat er een ambtenaar in Frankrijk daar jaloers op is. Terwijl deze manier van vissen veel beter is voor de zeebodem. Boeren, die van generatie op generatie met veel inzet en liefde hun bedrijf runnen, moeten de veestapel maar opruimen. Afgelopen maand heb ik veel verhalen gehoord van de boeren die dicht bij een natuurgebied wonen. Op de grens van Nederland en Duitsland zijn er boerenbedrijven die waarschijnlijk moeten verdwijnen terwijl er aan de andere kant van de grens (500 meter verder) grote stallen worden gebouwd. Is Nederland gek geworden?

WAT IS ER AAN DE HAND MET NEDERLAND?

Deze duurzaamheid hype kan wel eens heel duur blijken te zijn.

De vernieuwde site is klaar. Mocht je nog tips of verbeteringen hebben? Dan hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *