Nederland

EEN BRUG TE VER!

Nu ik veel door Nederland rijd, kom ik er achter dat een brug heel erg belangrijk is. In ons waterrijk landje stikt het van sloten, kanalen, rivieren en meren. Vandaag moest ik naar een boer bij het mooie plaatsje Dronryp. Er zijn werkzaamheden aan de brug net buiten het dorp. Vorige week kon ik nog net via het fietspad naar de overkant. Dus, eigenwijs als ik ben, negeerde ik de wegomleiding. Deze keer kon ik er echt niet langs. Dan maar de kilometers lange omleiding genomen. Helaas raakt de “Tom Tom” ook de weg kwijt en ik raak verstrikt in “de Heak” om Leeuwarden. Uiteindelijk, na veel gedraai en keer om, kwam ik op de bestemming.

Ik kom er steeds meer achter dat je precies de goede brug moet nemen. Niet een brug te ver niet een brug eerder. Een brug verbindt wegen met elkaar. Ik baalde natuurlijk dat ik niet over deze brug kon, maar als het klaar is, ben ik dankbaar voor deze bruggenbouwers. We hebben meer bruggenbouwers nodig. Er zijn al genoeg murenbouwers. Een muur brengt afstand, maar een brug verbindt. President Trump wil een muur bouwen op de grens van Amerika en Mexico. Het is misschien een beter idee om Mexico te helpen. Het land aantrekkelijker maken zodat de Mexicanen niet meer naar Amerika toe willen. De muur in Israël kan worden afgebroken als het geweld aan weerskanten stopt. Ook een mens kan een onzichtbare muur optrekken. In de Bijbel staat dat in de “laatste dagen” de liefde zal verkillen. Afgelopen week was er commotie over een filmpje op Youtube waar een jonge man werd afgetuigd door meerdere jongens. De jongens waren zo trots op wat ze hadden gedaan en plaatsten vervolgens zelf het filmpje op Youtube. Hoe laag kun je zinken? Enige liefde en compassie voor de ander is bij deze gebeurtenis ver te zoeken. De muren van de verkilde liefde worden steeds hoger. Als je een muur om jouw hart zet, is het moeilijk om liefde te geven en liefde te ontvangen. Ik weet natuurlijk niet wat de aanleiding van dit trieste gebeuren was. Maar een brug naar elkaar slaan was vast beter geweest. Jezus zegt in Matheus 24:

En dan zullen er velen struikelen en zij zullen elkaar overleveren en elkaar haten. En er zullen veel valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden. En doordat de ​wetteloosheid​ zal toenemen, zal de ​liefde​ van velen verkillen.

Conclusie:


Breek de muren af! Bouw bruggen! Als je aan de verkeerde kant van het water bent kom je niet op de bestemming. Je zult de brug moeten zoeken die je kunt gebruiken om aan de overkant te komen. Met het leven is het precies zo. Om in het leven na dit leven te kunnen komen heb je “De Brug” nodig. Er is maar één persoon die jou naar de overkant kan brengen. Hij is de “Grote Bruggenbouwer”. Hij heeft de muur afgebroken die scheiding bracht tussen de Vader en zijn kinderen. Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven.Want Gods ​liefde​ voor de mensen was zo groot, dat hij zijn enige Zoon gegeven heeft. Iedereen die in hem gelooft, zal niet sterven, maar voor altijd leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *