His story

Er was eens

Het was de tweede lentedag toen hij ter wereld kwam. Zes weken eerder dan gebruikelijk was. Met een toeter op zijn kleine hoofdje van het vooroorlogse instrument dat gebruikt werd om hem uit zijn moeder te trekken. In het begin van zijn jonge leven was hij veel bij zijn vader omdat zijn moeder wel eens zomaar ”omviel”. Na een jaar of vijf was de tijd om naar school te gaan en moest hij de veilige omgeving verlaten. De schooltijd gaat met “ups and downs”. Studeren was niet zijn hobby en viel hem zwaar. Sportief was hij wel. In de derde klas van de Lagere school was hij al de snelste op de ijsbaan en later ook van het hele dorp. Voetballen lukte ook aardig en hij mocht vooral met zijn hoofd nogal eens een doelpunt scoren. Na de schooltijd vond hij al snel werk en belandde hij in de detailhandel. De volwassen leeftijd brak aan en hij vond de liefde van zijn leven. Na een verkeringstijd trouwde hij en werd hij gezegend met vier prachtige kinderen. Nadat het jongste kind geboren werd, gebeurde er iets dat zijn leven op zijn kop zette. Hij verloor zijn baan waar hij al die jaren voor gewerkt en gestudeerd had. Een zwarte bladzijde in zijn leven die veel impact op hem en zijn gezin heeft gehad. Een zware tijd met heel veel vallen en opstaan, een tijd van overleven.

Op een goede dag kwam uit het niets een woord uit “Het Woord”. Dit “Woord” sprak over nieuwe dingen, nieuwe wegen en niet achterom kijken. De belofte dat er iets nieuws komt, is voor hem een blij vooruitzicht. Maar de wegen waarover gesproken werd, gaan wel door de woestijn en door de wildernis. Voor hem niet helemaal duidelijk waar die wegen naartoe gaan. Het is een spannende en onzekere tijd. Ook een tijd van veel verlies, maar hij geeft het niet op en neemt een besluit.
Hij besluit om de tijd die hij nog heeft op deze wereld, te gebruiken om een positief verschil te maken in mensenlevens. Hij heeft ontdekt dat hij dit nooit alleen kan doen, maar weet dat er Iemand is die hem wil helpen. Diegene is de Maker van alles in de Hemel en op Aarde en Hij staat aan zijn kant. Samen met Hem kan hij een zinvol leven leiden en iets voor anderen betekenen. Ook in het nieuwe jaar 2018 hoopt hij weer verschillende mensen te ontmoeten. Mensen zijn eigen verhaal, maar ook “His story” te vertellen. His story is een verhaal van Leven dat nooit meer ophoudt.

Als je voor Hem kiest, mag je weten dat je voor altijd mag leven in een wereld waar geen “zwarte bladzijden” meer zullen zijn. Dan zal ook jouw verhaal eindigen met de woorden “En ze leefden nog lang en gelukkig”. De hoofdpersoon van dit verhaal wenst iedereen die dit leest een geweldig, gezond, gezegend en gelukkig 2018

En hij leefde nog lang en gelukkig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *