Nederland

GEEN WEG TERUG!

The Day after is altijd een beetje moeilijk. Na een geweldig weekend, met veel mooie lieve mensen om je heen, zit je weer thuis op de bank. Alle indrukken en gesprekken zijn nog vers en gonzen na in je hoofd. Ik mocht de afgelopen dagen weer meewerken aan het Heartbeat Weekend. Met ruim 400 deelnemers en medewerkers hebben we een prachtige en gezegende tijd gehad. Een weekend met geweldige sprekers, goede muziek, een perfecte sfeer en heel veel goede gesprekken en gezelligheid.

Het thema van dit gebeuren was: Closer.

Dichterbij Jezus komen maar ook dichterbij elkaar. Wat is het toch een heerlijk gevoel als je beseft dat je bij elkaar hoort. Voor mij persoonlijk was dit weekend ook heel bijzonder. In de eerste dienst werd ik behoorlijk geraakt door het lied: hij is genoeg voor mij. Bij de woorden: “ik heb besloten om Hem te volgen en keer niet terug” schoot er een gedachte in mijn hoofd. Ik besefte dat ik zeven jaar geleden in deze zelfde zaal op dezelfde plek was. Toen zag mijn leven er nog heel anders uit. Het was het begin van een reis die niet eenvoudig bleek te zijn. Een woestijnreis begon! Enige tijd daarvoor kreeg ik een woord uit de Bijbel waar staat:

Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, laat het verleden nu rusten.
Zie, ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het, heb je het nog niet gemerkt?
Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis.

Als er een belofte wordt gedaan dat er iets nieuws komt, is dat natuurlijk spannend. Daar had ik wel zin in. Ik wist toen niet wat dat zou kunnen zijn. Ik focuste mij op dat “nieuwe” maar had niet door dat ik eerst door de woestijn moest. Ik kan je vertellen, dat was niet gemakkelijk. Maarrrrrrrr op die dag, zeven jaar geleden, heb ik besloten om Hem te volgen. Hij zal mij als de “Goede Herder” leiden naar grazige weiden en mij verkwikken met fris water. De afgelopen maand zijn er gesprekken geweest over mij en met mij. Dit alles over mijn functioneren in bepaalde teams. Wat de uitkomst zal zijn van deze gesprekken weet ik nog niet. Het kan zijn dat hierin een nieuwe weg zal worden ingeslagen. God weet het en ik vraag Hem om mij op de plek te zetten waar ik de gaven en talenten die ik van Hem heb gekregen het beste kan gebruiken. God heeft mij een hart gegeven voor die éne. Dat éne schaapje dat bij de kudde is weg gedwaald, of dat éne schaapje dat de moed heeft verloren om dichter naar de Herder toe te komen.

Mijn hart gaat uit naar jongeren en mensen die Jezus nog niet kennen. Afgelopen weekend werd ik bevestigd in wat ik van Hem heb gekregen. Ik mocht bidden met een jonge vrouw die in de armen van haar moeder stond te huilen. Ze wilde wel naar voren lopen maar durfde niet. Samen met een andere bidster mochten we voor haar bidden. Ik mocht contact maken met een jonge man die alleen op het weekend was gekomen en het heel moeilijk vond om contact te maken. Hij zat helemaal alleen in een hoekje. Door hem vragen te stellen deed hij zijn verhaal. We mochten voor hem bidden en hem zegenen. Hij gaat veranderd weer naar huis. Dit zijn maar twee voorbeelden. Er zijn er nog meer maar dan zou het verhaal te lang worden.

De woestijnreis is voorbij! Ik heb besloten Hem te volgen en keer niet terug!

Gebed en andere ondersteuning is van harte aanbevolen.

My goal is to make a difference in human lifes.

Ook hier mocht ik meewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *