Muziek

GEVOELIGE SNAAR

Op het eind van het jaar zijn op de radio weer verschillende hitlijsten te horen. Top 2000 op radio 2. Top 4000 op radio 10 nl. Radio Veronica Top 1000 Allertijden. Zelf luister ik naar de top 1008 op Grootnieuws radio. Er komen oude klassiekers voorbij. Maar ook splinternieuwe populaire nummers. Dan kan het zomaar gebeuren dat er een lied voorbij komt die je al jaren niet meer hebt gehoord.

Vandaag was zo een dag. Mijn gevoelige snaar werd geraakt. Deze keer niet door een woord maar door de muziek. Een snaar die door een andere snaar werd geraakt. Dit kun je heel letterlijk opvatten. Een snaar van een viool, piano of een gitaar brengen trillingen voort die emoties in beweging brengen. Geluidsgolven die je niet ziet maar toch iets met jou doen.

Zou het kunnen dat God jou die snaar heeft gegeven om je soms even voorzichtig aan te raken?

Raar toch? Er zijn dingen die je niet kunt zien maar toch een uitwerking hebben. Ik heb dat soms ook met woorden. Woorden die mensen gebruiken om je een compliment te maken doen je goed. Maar woorden die negatief over jou zijn raken je en blijven soms heel lang in jouw systeem hangen.

In de Bijbel staan heel veel woorden. De Bijbel wordt zelfs het Woord van God genoemd. Op de eerste bladzijde van de Bijbel staat:  God sprak en het was er.

Hij sprak een woord en de aarde werd geschapen. Toen zei God: ‘Er moet licht komen.’ En er kwam licht. God zag hoe mooi het licht was. Hij scheidde het licht en het donker. Het licht noemde hij ‘dag’ en het donker noemde hij ‘nacht’. Toen werd het avond en het werd ochtend. Dat was de eerste dag. Bij de mens ging het anders. Toen maakte God, de Heer, de mens. Hij maakte hem van aarde. Hij blies adem in zijn neus, en toen ging de mens leven.

Dit is één van de woorden die mijn gevoelige snaar hebben geraakt. Ik weet niet of jij dit geloofd maar ik geloof dit wel! God, de schepper van de hemel en de aarde, ging door de knieën om uit het stof van de aarde een lichaam te maken. Hij blies dat lichaam de adem in de neus en de mens begon te leven. De mens is de kroon op de schepping dat betekend dat de mens het allermooiste is.

Nog een woord dat mij erg raakte staat in Kol.1

Alles is door hem en voor hem geschapen.

De bloemen en planten, de dieren, de natuur, de zee, de bergen, en alle prachtige mensen zijn gemaakt door Hem maar ook voor Hem. Waarom deed God dit? God is een God van liefde. Hij verlangt er naar om jou en mij lief te hebben. Hij houdt van jou. Hij wil een relatie met jou. Daarvoor ben ook jij geboren. Jij bent hier niet toevallig. Nee, ook jij bent door Hem en voor Hem gemaakt.

Mijn hoop en gebed is dat door deze woorden bij jou een gevoelige snaar is geraakt.

Alles is met Christus begonnen

Christus heeft ons laten zien wie God is, door hem werd God zichtbaar.

Met Christus is de schepping begonnen. God heeft Christus alles laten maken: alles in de hemel en alles op aarde, de zichtbare en de onzichtbare dingen. Ja, zelfs alle hemelse machten en krachten. Alles is door Christus gemaakt, en alles bestaat om hem te dienen. Hij is belangrijker dan alles en iedereen. Alles is op hem gericht. Christus is het hoofd van de kerk. Met hem is de kerk begonnen, toen hij als eerste opstond uit de dood. Alles is met hem begonnen! God zelf wilde aanwezig zijn in Christus. Want hij wilde via zijn Zoon vrede brengen tussen de schepping en zichzelf. Hij liet hem voor ons sterven aan het kruis. Daardoor is het nu weer goed tussen God en iedereen op aarde en in de hemel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *