His story

HEMEL OF HEL

Ben jij wel eens tot over de oren verliefd geweest? Dat je dagen bijna niets door je keel kon krijgen? Dat je aan niets anders kon denken dan aan haar of hem? Dit kan heel heftig zijn en kan letterlijk je hele leven in beslag nemen. Het is moeilijk om nog goed te kunnen functioneren.

Als de liefde die jij voelt ook beantwoord wordt, voelt dat heel erg goed en ben je in de zevende hemel. Maar als dat niet het geval is stort jouw wereld in. Iemand verliezen waar je heel veel van houdt is heel erg. Ik las een verhaal van de vrouw van een Urker visser. Haar man is omgekomen tijdens zijn werk. Het is zeer aangrijpend om dit te lezen. Je proeft bijna de tranen en het intense verdriet dat dit gezin door moet maken. In een goed huwelijk is het vaak zo dat de beide partners helemaal naar elkaar toe groeien. Je wordt als het ware één persoon. Als dan één van de beiden komt te overlijden word je als het ware verscheurd. Er is een onherstelbare wond ontstaan. Je gaat in zo’n situatie door een hel. Zou dit de hel kunnen zijn?

Verlangen naar iets of iemand waar je niet bij kunt komen geeft een machteloos gevoel. Dat is zo bij een onbeantwoorde liefde en ook bij het verlies van een geliefde.

De bekendste tekst uit de Bijbel is denk ik Johannes 3:16

Want Gods liefde voor de mensen was zo groot, dat hij zijn enige Zoon gegeven heeft. Iedereen die in hem gelooft, zal niet sterven, maar voor altijd leven (vert.BGT).

God heeft de wereld zo lief, en daar hoor jij ook bij, dat Hij zelfs zijn eigen Zoon naar de verloren wereld liet gaan. God was zelfs bereid om het lijden, wat zijn Zoon moest doorstaan, toe te laten. Toen dat gebeurde kon Hij het niet aanzien en keerde Hem zelfs de rug toe. Jezus riep: mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten? Jezus was door iedereen verlaten en moest het alleen doen. Jezus moest door een hel. Er zijn verschillende meningen over het bestaan van de Hel. De Bijbel zegt hierover dat er tandengeknars is. Ik weet niet hoe jij hier over denkt, maar als je knarsetandt voel je je niet prettig.

Ik denk dat de Hel een plek is waar geen liefde meer is. Een mens is gemaakt om lief te hebben. Als die ontbreekt ga je knarsetanden van verlangen en heimwee. De vrouw van de visser op Urk heeft een relatie met God. Zonder deze relatie zou ze alleen door haar verlies en verdriet heen moeten. Maar met God is ze in staat om dit verlies te dragen. Zij gelooft dat er een Hemel is waar haar man nu is. Een geruststellende gedachte. Als jij gelooft dat Jezus ook voor jou door de hel is gegaan, jouw straf heeft gedragen, is er een plek voor jou in de Hemel.

God heeft de mens gemaakt naar Zijn evenbeeld. God heeft de mens gemaakt om lief te hebben. Hij wil een relatie met de mens. Hij houdt al van jou. Nu ben jij aan de beurt. Hij geeft jou de keuze om een relatie met Hem aan te gaan. Je bent vrij om ja of nee te zeggen. God zal jou niet dwingen want; gedwongen liefde is geen liefde.

Gedwongen liefde is geen liefde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *