Nederland

HIEPERDEPIEP HOERA!

Een verjaardag vieren geeft altijd een hoop drukte. Dagen van te voren al denken: wat moet ik allemaal in huis halen en hoeveel? Boodschappen doen en er achter komen dat de koelkast te klein is. Het huis opruimen want je wilt wel een beetje goed voor de dag komen. De dag breekt aan en je vraagt je af: wie zal er komen? Heb ik wel genoeg in huis? Wat zullen ze willen drinken? Koffie zetten, stoelen aanslepen en ga zo maar door! Als jij elk jaar de verjaardag viert zul je dit misschien wel herkennen.

Een jaar is 12 maanden, 52 weken, 365/366 dagen, 8765 uren, 525 948 minuten, en 31.556.925 seconden. Op de verjaardag verspringt plotseling jouw leeftijd met 1 jaar. Dit is ook een dag om terug te kijken en een dag om vooruit te kijken naar een nieuw levensjaar. Als mensen vragen: hoe oud ben jij eigenlijk? Ik moet in het begin even nadenken en wennen aan de nieuwe leeftijd. Je weet natuurlijk nooit hoe dit nieuwe levensjaar zal zijn. Wij Nederlanders zijn een volkje dat graag alles indekt. Heel veel (verkeers) regels moeten er voor zorgen dat ons niets overkomt. Er zijn verzekeringen voor van alles en nog wat. Maar hoe goed je het ook geregeld hebt: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het is goed om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Maar spijt hebben over het verleden en zorgen maken over de toekomst, is heel erg vermoeiend. Je leeft vandaag. Elke dag heeft mooie momenten als je dat wilt zien. Het is een keuze om elke dag positief te beginnen en te genieten van de kleine dingen. Dit is vandaag, morgen komt later, gisteren is al weer weg (Kinga Bán en Matthijn Buwalda).

Normaal gesproken is mijn halve leven voorbij want 116 jaar zal ik niet halen. Oeps, nu weet je ook hoe oud ik ben geworden. De toekomst staat vast als je de “goede” verzekering hebt afgesloten en een ticket naar de hemel hebt. Sluit een (eeuwig leven) verzekering af die wel garantie geeft voor de toekomst. De premie is duur betaald. Deze verzekering is voor jou gratis. Jezus gaf zijn leven voor de schuld van de wereld. Hij heeft betaald! In de hemel zullen we geen verjaardag meer vieren en altijd feest hebben. Wil jij daar ook bij zijn? Geef jouw hart en leven aan Hem. Als jij Zijn cadeau aanneemt ben je verzekerd dat je voor altijd bij Hem mag zijn. Het leven is in Zijn hand.

Als u met uw mond belijdt: ​Jezus​ is de ​Heer, en met uw ​hart​ gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, wordt u gered. Want geloven doen we met ons ​hart, en daardoor vinden we rechtvaardiging; belijden doen we met onze mond, en dat brengt ons redding (Rom 10: 9,10 GNV).

De boodschappen zijn gehaald, alles staat klaar. Ik ben er niet zeker van dat iedereen komt. Ik hoop maar dat ze gaan komen. Nog weken de restjes opeten is niet de bedoeling. Één ding is zeker:

Dit is vandaag, morgen komt later, gisteren is al weer weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *