Muziek

“Highway To Hell”

Ik zocht deze keer ook weer naar een pakkende titel voor mijn blog. Met enige schroom heb ik toch gekozen voor deze schokkende tekst. Het woord hel gebruik ik eigenlijk nooit en heb daar ook grote moeite mee. Afgelopen weekend was ik op een muziekfestival in een naburig dorp. Hoorde verschillende keren het nummer van AC/DC “Highway To Hell” voorbij komen. De regel “I am on the highway to hell.”(Ik ben op de snelweg naar de hel) werd vele malen herhaald. Ook de Nederlandse rapper jebroer (Timothy Kimman) met het nummer ”Ik ben een kind van de duivel.” werd door vele bezoekers enthousiast meegezongen.

Je kunt je afvragen, wat deed jij daar dan? Ik moet eerlijk bekennen, het was heel gezellig. Gepraat met oude bekenden die ik al jaren niet heb gezien.
Oppervlakkige gesprekjes maar ook wel gesprekken die iets dieper gingen.

Één kort gesprekje zal ik niet vergeten. Ik stond op het punt om naar huis te gaan en dacht, wat ga ik doen? Je moet weten dat als ik nadenk mijn wenkbrauwen gaan zakken en het lijkt dat ik boos ben. Hiervoor werd ik aangesproken door een iets oudere dame die duidelijk al een paar biertjes had genuttigd. Ze kwam op mij af en zei: “Een beetje vrolijker kijken hoor! Het is maar één keer feest en daar moet je van genieten, morgen kun je wel dood zijn.” Ik zei: “ja en dan?” Ik vroeg haar of zij wist waar ze naartoe ging als ze dood gaat. Ze was niet gelovig en er ontstond een gesprek over de Hemel en hoe je daar zou kunnen komen. Het gesprekje was kort, maar krachtig. Ik hoop dat deze dame, als ze weer nuchter is, over de gesproken woorden gaat nadenken, woorden die haar eeuwige bestemming kunnen veranderen.

Vanmorgen was ik in de kerk en het 1e lied dat we zongen was: “Great I Am”. Dat kwam wel even binnen! Dezelfde woorden ”I am en ik ben” klonken gisteravond over het festival terrein. Zou dit toeval zijn? Ik denk van niet. God die ook “Ik ben” wordt genoemd, wil zichzelf bekend maken in een donkere wereld. Jacob sprak vanmorgen over het zout dat smaak geeft en een conserverende werking heeft. Ik wil mijn best doen om smaak te geven aan een wereld die op zoek is naar de zin van het leven. Daarom ging ik naar een festival waar veel mensen geen enkele moeite hadden om te roepen dat ze op de snelweg naar de hel zitten. Ik mocht tenminste één persoon vertellen dat er ook een andere weg is. Jezus zegt: “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.” Hij wil niet dat mensen naar de hel gaan. Hij houdt van jou. Hij houdt van alle mensen en wil niet dat er iemand verloren gaat.
Ieder mens is onderweg naar zijn of haar eindbestemming. Als jij weet dat je op de goede weg bent, vertel het aan anderen! Als jij weet dat jouw weg doodloopt, keer je om en ga terug naar de Weg van Het Leven.

In Uw nabijheid is geen schaduw!

2 thoughts on ““Highway To Hell”

 1. Arrian schreef:

  Hoi Onne,

  is er ook een link waarmee ik je verhalen kan delen op mijn Facebook pagina?

  Een broederlijke groet,

  Arrian

  1. Onne de Vries schreef:

   je zou de url kunnen knippen en plakken.
   gr Onne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *