Bidden

JUST ASK!

Heit mei ik in ysco, heit mei ik wot drinken, heit mei ik wot lekkers, heit mei ik in Playstation, heeeeeeeit?????????
Toen mijn kinderen nog klein waren, vroegen ze soms je oren van het hoofd voor van alles en nog wat. Als ze dat heel lief en op het goede moment deden, was het soms moeilijk om “nee” te zeggen. Ouders zijn vaak geneigd om hun kinderen zoveel mogelijk te verwennen en geven ook weleens dingen die misschien helemaal niet goed voor ze zijn. Misschien herken je dit wel. Nu ze volwassen zijn, is dat vragen een stuk minder. In de Bijbel staat dat je moet worden als een kind:

Jullie moeten veranderen en net zo worden als kinderen (Math.18 BGT).

Dit betekent niet dat je “kinderachtig” moet worden (wat dat ook mag betekenen), maar geloven als een kind. Een kind is onbevangen en vraagt gewoon. Een kind verwacht gewoon dat zijn ouders het gevraagde zullen geven. Een kind vraagt gewoon alles wat in hun jonge koppies opkomt. Ouders zullen niet alles geven waar hun kinderen om vragen omdat “kleine” kinderen nog niet weten wat goed voor hen is. Ik denk veel na over bidden en ben daar ook vaak mee bezig. In mijn leven zijn er ook onverhoorde gebeden en ik begrijp het soms ook niet. Ik ben ervan overtuigd dat God de Vader wel hoort, maar niet altijd verhoort. Soms zegt Hij: ja, soms zegt Hij: nee, soms zegt Hij: je moet nog even wachten. Het is wel zaak om te blijven vragen, want als je niet gaat vragen, krijg je ook niets.

Want als je iets wilt hebben, moet je God erom vragen, en dat doen jullie niet (Jak.4:2 BGT).

Ben je moe, vraag om kracht. Ben je verdrietig, vraag om troost. Ben je alleen, vraag om contact met Hem. Ben je ziek, vraag om weer beter te worden. Ben je de weg kwijt, vraag Hem om de weg te wijzen. Ben je onrustig, vraag om rust.

Hij zal je niet altijd geven waar je om vraagt, maar heeft wel het beste met jou voor. Hij is een liefdevolle Vader die heel veel van zijn kinderen houdt. Op de foto zie je een bezem die de, uit de “Klaagmuur” gevallen, briefjes opveegt. Je kunt natuurlijk jouw gebeden in een “dode stenen muur” stoppen, maar of je dan een antwoord krijgt?
 

Geef niet op! JUST ASK! Blijf gewoon vragen en danken.

Nee heb je en ja kan je krijgen.

Over een paar weken is het Pasen. Met het offer dat Jezus bracht, laat God de Vader zien dat Hij heel veel liefde heeft voor alle mensen van deze wereld.

For all of those with tired and weary souls
But still have faith to ask for miracles
Choosing to believe He’s in control

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *