Nederland

LENTEKRIEBELS

Het zonnetje is er vandaag bij. Als je naar buiten kijkt lijkt het wel lente. Heb jij dat nu ook? Dat je de kriebels krijgt? Dat je zin hebt om uit je schulp te kruipen en naar buiten te gaan? Omdat ik nu dagelijks door het hele land rijd, kom ik heel veel mensen en situaties tegen. Als het warmer wordt en de zon gaat schijnen, reageren mensen, dieren en vooral de natuur hierop. De vogels gaan fluiten en bereiden zich voor om nageslacht te krijgen. Insecten komen uit alle hoeken en gaten. Bomen en planten reageren op de hogere temperaturen. Bij de mensen is het nog een stukje gekker. Ik zag al mensen in de tuin bezig en dat in februari, vrouwen die de “poetskoorts” krijgen, (motor) fietsen die van stal worden gehaald en zelfs onze “oudere” jongeren komen achter de geraniums vandaan en gaan in het zonnetje zitten (zie foto).


In de winter lijkt alles dor en doods. Het is lang donker en koud. De groei staat helemaal stil en de mooie kleuren zijn verdwenen. Je zou kunnen denken: dit komt nooit meer goed. Maar dan gebeurt het wonder! De temperatuur stijgt, de dagen worden langer, de zon heeft meer kracht en de natuur begint weer tot leven te komen. Iedere lente verwonder ik mij er weer over. Ik kan er intens van genieten als ik de kievit en de zwaluw zie. In een mensenleven heb je ook seizoenen. Je hebt tijden dat alles voor de wind gaat en tijden dat het tegen zit. Dor en droog of groei en bloei.

Na een tijd van werkeloosheid mag ik weer deelnemen aan het arbeidsproces. Ik kom op het erf van veel boerenbedrijven. Er is een verscheidenheid van werken. Boer A heeft een heel groot bedrijf met alle technische mogelijkheden die er te krijgen zijn. Boer B is tevreden met iets minder. Er is een groot verschil in het “boer”zijn. Één ding is zeker: de boer heeft liefde en hart voor het vak. Elke boer doet er alles aan om zijn dieren optimaal te verzorgen. Iedere boer is trots op wat hij of zij doet. Een voorbeeld: ik moest rietjes brengen bij een boer in het midden van het land. De boer die ik tegen kwam was al op leeftijd en je zag de sporen van het harde werken. Toen ik de rietjes in het vat had gedaan, “moest” ik even bekijken wat hij op zijn verjaardag had gekregen. Omdat het bijna de laatste klant was had ik wel vijf minuutjes tijd. Ik kreeg een foto te zien van zijn kleindochter met zijn beste koe. Wat was deze man trots. Als hij naar de foto kijkt, geeft dat hem een warm gevoel en gaat de zon weer schijnen. Ieder mens heeft liefde, warmte en licht nodig. Je bloeit op als je dit ontvangt.

Op de bovenste foto zie je twee mooie mensen die genieten van de zon. Ik vroeg of ik een foto van ze mocht maken om deze later op internet te zetten. Dit mocht! Ik zei dat ik een eigen site heb en regelmatig korte verhaaltjes schrijf. Deze blog gaat over de lente en de verwondering over het leven. Waar komt dit leven toch vandaan? Dit is wat er in de Bijbel staat:

(Genesis 2 vers 7 Bijbel in gewone taal).

The future begins with His story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *