Nederland

Me Too

Afgelopen week was er heel veel ophef over een liedjesprogramma op tv. Je kreeg een kijkje achter de schermen en dat was op zijn zachts gezegd niet fraai. Heel veel verontwaardiging en meningen zijn het gevolg. En terecht. Alle praat programma’s gaan er over. Zelfs de politiek heeft hier een mening over en verbaast zich over deze misstappen.

Er moet iets gebeuren wordt er gezegd. Maar wat dan?

Vandaag gaat het over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Over opmerkingen en daden die seksueel getint zijn. Dat is in vele gevallen niet oké. Maar als je een grens trekt, waar is dan de grens?

Voorbeeld: je zegt tegen een meisje/vrouw dat het een lekker ding is. Of je noemt een vrouw een chick. Gaat dat dan al een grens over? Ik vind van wel. Ik vind het niet kunnen om een vrouw een ding of een kip (want dat is een chick) te noemen.

Mannen, voor jullie geldt dit: Ga verstandig om met je vrouw, want ze is minder sterk dan jij. Behandel haar met respect, want ook zij krijgt het eeuwige leven. Alleen als je respect hebt voor je vrouw, zal God naar je gebeden luisteren (1 Petrus 3:7 BGT).

EEN VROUW IS GEEN DING EN ZEKER GEEN VOGEL DIE NIET EENS KAN VLIEGEN!

Heel veel mensen vinden het geen enkel probleem om iemand anders een (lekker) ding te noemen. Een ding is een gebruiksvoorwerp. Een gebruiksvoorwerp is er voor jouw genot. Als je er genoeg van hebt gooi je het gewoon weg. Wat is de waarde van een mens? Een spreekwoord zegt: Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen. Als je macht krijgt over iemand anders moet je sterk zijn om deze macht niet te misbruiken. Als een manager zijn werknemers “poppetjes” noemt, vraag ik mij af welke waarde deze persoon geeft aan zijn mensen. Als het poppetje niet meer presteert wordt het gewoon vervangen en weggegooid.

In al die praatprogramma’s roepen mensen dat er iets aan gedaan moet worden. Vertrouwenspersonen moeten worden aangesteld. Loketten openen waar je terecht kunt om klachten te deponeren. Er zijn ideeën genoeg.

Wat naar mijn idee echt zou helpen is dat ons denken gaat veranderen.

Op gezag van de Heer zeg ik u dus met klem: ga niet langer de weg van de heidenen met hun loze denkbeelden. In hun geest heerst duisternis en ze zijn vervreemd van het leven met God, omdat ze hem niet kennen en hun hart voor hem gesloten hebben. Afgestompt als ze zijn, geven ze zich over aan losbandigheid en storten ze zich in allerlei zedeloze praktijken. Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! U hebt toch over hem gehoord, u hebt toch onderricht over hem gekregen? Door Jezus wordt duidelijk dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid (Ef 4 NBV).

Als we God liefhebben boven alles en de naaste als onszelf gaat de wereld er heel anders uitzien.

We mogen God als Vader aanspreken. Deze Vader is een vergevende God. Wat je ook hebt gedaan. Als je spijt hebt en jouw fouten toegeeft, is er vergeving en mag je opnieuw beginnen. Hij zal jou niet de rug toekeren. Draai jouw stoel 180 graden en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Geef je hart en leven in Zijn handen en Hij zal je helpen om het beter te doen.

THE FUTURE BEGINS WITH HIS STORY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *