Nederland

POKKEN PANIEK

Panic or Peace. Wat zaai jij? Worden mensen rustig of onrustig van jouw woorden?

In de media is het weer raak. Heel veel woorden over de Apenpokken. Er is weer een nieuw virus dat rondgaat. Het is te horen in elk journaal en elke talkshow. Je ziet de zogenaamde deskundigen weer verschijnen met verklaringen en veel gepraat. Het is naar mijn mening olie op het vuur. Er heerst in de wereld een sfeer van angst. Angst voor het onzekere. Men wil graag alles indekken met een verzekering. Maar door deze onzekere en vaak onzichtbare dingen raken we in paniek.

Dit staat op de NOS-site:

Er komt een meldingsplicht voor patiënten met apenpokken. Het RIVM heeft geadviseerd om de aandoening als zogenoemde A-ziekte te betitelen en minister Kuipers van Volksgezondheid heeft dat vandaag gedaan. Gisteren werd in Nederland het eerste geval van apenpokken vastgesteld, en inmiddels zijn er “enkele gevallen”, meldt het RIVM. De verwachting is dat aantal de komende dagen nog gaat stijgen. Vanaf vandaag moeten artsen en GGD-medewerkers bij wie zich een patiënt met apenpokken aandient dat melden, schrijft Kuipers aan de Tweede Kamer. “Zo kunnen nieuwe gevallen zo vroeg mogelijk opgespoord en geïsoleerd worden en ook voor hun contacten kunnen er maatregelen, zoals quarantaine, genomen worden.” Ook als er een vermoeden bestaat dat sprake is van apenpokken moet een melding worden gedaan.

Vanwege mijn werk rijd ik door heel Nederland met zaad. Zaad om nieuw leven te brengen. Zaad om een koe te bevruchten. Dit zaad is letterlijk zaad. Er is alles aan gedaan om het beste zaad te selecteren. Dit zaad brengt goede vruchten voort. De “helaas” veel te vroeg overleden “broer in Jezus” Simon zei vaak: ook woorden zijn zaad. Goede woorden geven goede vruchten. Slechte woorden doen het tegendeel. Ik raak een beetje geïrriteerd door alle stemmingmakerij in de media. Ik ben zeker geen complotdenker maar zie ergens toch wel een trend.

Wie verstandig omgaat met het woord, zal het goede vinden, en wie op de HEERE vertrouwt: welzalig is hij (Spreuken16:20 HSV).

Met de afgelopen jaren in het achterhoofd kun je wel bedenken dat dit weer onrust gaat geven. Ik moet eerlijk toegeven dat, als je alle info goed leest, dit virus erg meevalt. De mens wilde vanaf het begin van de schepping al als God zijn. We zoeken leven in het heelal en weten dat deze aarde het niet eeuwig vol zal houden. Miljarden dollars worden uitgeven terwijl er miljoenen mensen sterven van de honger. De mensheid heeft het onzinnige idee dat alles op te lossen is. Sinds de “zondeval” is de schepping en de mens kwetsbaar en zwak. We gaan niet alle problemen oplossen. Het is natuurlijk wel onze opdracht om je uiterste best te doen maar er zijn grenzen. Beter is het om de hoger en ongerechtigheid op deze planeet te bestrijden. En stoppen met het zoeken van leven in het universum.

Toch is er GOED NIEUWS. In een eeuwenoud boek staat de oplossing. Een BOEK met heel veel woorden die LEVEN brengen. Jezus heeft de zonde en de dood overwonnen. Als je dat gelooft en je geeft Hem de leiding in jouw leven dan ben je verzekerd van een eeuwig leven na dit aardse leven. Kies vandaag nog! Wat heb je te verliezen?

Wij weten dat Gods Zoon naar de wereld gekomen is. Hij heeft ons de ware God van dichtbij leren kennen. Wij zijn verbonden met de ware God omdat we verbonden zijn met zijn Zoon, Jezus Christus. Hij is de ware God, alleen bij hem is het eeuwige leven(1 Johannes 5:20 BGT).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *