His story

SLA DE BLADZIJDE OM!

ER WAS EENS……..

Er was eens een klein zaadcelletje dat met miljoenen anderen onderweg was naar zijn of haar bestemming. Het was ijskoud en je zou denken dat het dood was. Zonder dat hij of zij het wist, werd het gebracht naar een boerderij waar het in een ander ijskoud tonnetje met stikstof werd geparkeerd. Op de boerderij was een koe waar op een gegeven moment een eicelletje werd “gelegd”. De koe werd helemaal warm van binnen en begon rare dingen te doen. De boer wist wat er aan de hand was en kwam in Aktie. Hij opende het ijskoude tonnetje en haalde voorzichtig het buisje, waar het zaadcelletje in zat, te voorschijn. Het moest wel even opwarmen hoor! De boer zorgde er voor dat het zaadcelletje en het eicelletje elkaar tegen kwamen. Het was liefde op het eerste gezicht en ze kregen verkering. Ze smelten samen en gaan steeds meer delen. Op een gegeven moment gebeurt er een wonder. Er is een hartslag. Er komt leven in het klompje cellen. In dat éne zaadcelletje en dat éne eicelletje zit alles wat nodig is om een nieuw zelfstandig levend wezen te vormen. Na negen maanden wordt er een gezond kalfje geboren en is het feest.

Toen mijn lichaam nog geen vorm had, zag u mij al. Nog voordat ik werd geboren, wist u alles al van mij. En u schreef het in uw ​boek (Psalm 139 BGT).

Het jaar 2019 is al weer voorbij. Op de laatste dagen van een jaar wordt er teruggekeken en de balans opgemaakt. Hoe was jouw jaar? Een jaar heeft seizoenen en dat is in een mensenleven ook zo. Als je regelmatig mijn blog leest krijg je een inkijkje in wat ik het zoal doe. Een jaar geleden nam mijn leven een radicale wending. Een jaar van vechten was het gevolg. Gelukkig was er ook een positieve wending. Ik kreeg weer een betaalde baan bij een uitzendbureau. Vanaf 1 januari 2020 heb ik een jaarcontract bij mijn huidige werkgever en neem ik afscheid van het uitzendbureau. Ik mag leven brengen. Als je mij tegen komt met een grijze VW Caddy, zwaai dan even! Ik rij door het noorden van Nederland met een auto vol nieuw leven. Mijn werk bestaat uit het rondbrengen van rietjes met stierensperma. De rietjes op de foto (in het midden) zijn natuurlijk niet echt want de rietjes die ik moet rondbrengen moeten beslist in de stikstof blijven anders zijn ze niet meer te gebruiken. De “Boerenwereld” was voor mij niet helemaal onbekend omdat ik van “boeren” afkomst ben. De eerste 25 jaar van mijn leven heb ik grotendeels doorgebracht op de boerderij. Ik verwonder mij wel hoe deze wereld veranderd is. De minuscule bevroren (-180) rietjes (zie foto) bevatten zaad van stieren die de eicel van de koe zullen bevruchten. Dit is toch een wonder en een groot mysterie? Waar komt toch het leven vandaan? Veel wetenschappers krijgen hoofdpijn van deze gedachte. Het valt niet te bewijzen hoe het leven ontstaat. Of toch?

Toen maakte God, de Heer, de mens. Hij maakte hem van aarde. Hij blies in zijn neus, en toen ging de mens leven (Genesis 2:7 BGT).

Hij heeft de mens gemaakt om contact met Hem te hebben. God houdt van jou en wil graag een relatie met jou. Helaas ging het bij de eerste mens niet goed. De dood kwam in de wereld. De mens koos er voor om zijn eigen gang te gaan en de relatie met God werd verbroken. De mens is niet gemaakt om te sterven maar om eeuwig te leven. Dit leven wil Hij jou geven! Er is Iemand die aan het begin van het leven staat. Zowel bij de mens maar ook bij dieren, planten, bomen en alles wat leeft. Weet jij niet wie of wat? Vind je dat spannend? Wat heb je te verliezen? Kom in beweging! Als ik morgen in mijn bedrijfsauto stap, en doe niets dan zal er niets gebeuren. Ik zal de sleutel in het contact moeten steken om de auto te starten. Ga op zoek en vraag Hem of Hij het je duidelijk wil maken. De keuze is aan jou.

God heeft zijn ​liefde​ aan ons laten zien door zijn enige Zoon naar de wereld te sturen. Dankzij zijn Zoon krijgen wij het eeuwige leven (1 Johannes 4:9 BGT).

Bladerend door mijn boekje zie ik mooie bladzijden met mooie mensen maar ook een gitzwarte bladzijde. Ik sla de bladzijden om. Het boek voor het nieuwe jaar is nog blanco. Ik ben heel benieuwd wat het komende jaar zal brengen. Alle bladzijden van afgelopen jaar geef ik terug aan Hem die ook mijn boek schrijft.

Ik wens iedereen een goed, gezegend, gezond en een geweldig nieuw jaar.

The future begins with His story!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *