Europa

STAP UIT DE BOOT

Heb jij dat ook wel eens? Dat je denkt: wat als ik op die dag een andere keuze had gemaakt? Hoe zou het er dan nu voor staan? Zijn de keuzes die ik heb gemaakt de goede geweest?

Soms als ik achterom kijk denk ik wel eens: heb ik verschil gemaakt? En is mijn leven waardevol geweest voor anderen en voor mijzelf? Als ik eerlijk ben bekruipt mij soms het gevoel: waar doe ik het allemaal voor? Heeft het wel zin? Afgelopen zomer mocht ik weer met verschillende jongeren in contact komen. Jongeren die heel veel keuzes moeten maken. Jongeren die kiezen voor een leven van losbandigheid. Jongeren die hebben gekozen om voor Jezus te leven. Er is een groot verschil tussen deze twee. Geraakt door de leegte en zinloosheid van de ene groep. Geraakt door de liefde en passie van de andere groep.

Ik mocht op de camping weer een tijdje samenwerken met jongeren die hun tijd en geld geven om jonge campinggasten een goede tijd te geven. Zij kiezen er voor om hun vakantie op te offeren. Om er te zijn voor anderen. Wat heb ik genoten van deze prachtige mensen. Van hun passie, energie, creativiteit en vooral hun liefde voor Jezus en mensen. Het is voor mij een eer om deze lieverds te dienen.

De andere groep jongeren die ik mocht ontmoeten liep op straat. In een plaats waar veel duisternis is. Een plaats waar het heel gewoon is om stomdronken rond te lopen. Een plaats waar het gewoon gevonden wordt dat je elke avond met iemand anders het bed induikt. Een plek waar alle normen en waarden over boord worden gegooid. En toch!!! Ook hier lopen prachtige mensen rond. Met velen mocht ik een goed gesprek hebben.

Heb je verschil gemaakt? Deze website is ontstaan doordat ik een kaartje kreeg van iemand waarbij ik verschil mocht maken. Op het kaartje staat: jouw getuigenis kan de bestemming voor iemand voor altijd veranderen. Als ik dan achterom kijk naar afgelopen zomer, is dit dan waarheid geworden?

Meestal krijg je niet te horen wat het met mensen doet, maar deze keer wel. In Bulgarije waar ik met Beach Mission de straat op ging, kreeg ik deze opmerkingen terug: U hebt mij aan het denken gezet en mijn denken is de afgelopen dagen veranderd. Uw verhaal heeft mij geraakt. Als ik thuis kom wil ik gedoopt worden. Het is geweldig om dit te horen. Ik ben er van overtuigd dat alle positieve en opbouwende woorden die namens de Hoogste Heer zijn gesproken hun uitwerking niet zullen missen.

Ja, ik denk dat we verschil hebben gemaakt. Er is zaad gestrooid en God zal er voor zorgen dat het opkomt. Hij zal er voor zorgen dat het gaat groeien.

Ben jij een volgeling van Jezus? Wat doe jij met de opdracht die Hij gaf.

Jezus​ kwam dichterbij en zei tegen de ​leerlingen: ‘God heeft mij alle macht gegeven, in de hemel en op de aarde. Jullie moeten naar alle volken gaan, zodat iedereen mijn ​leerling​ kan worden. Jullie moeten de mensen ​dopen​ in de naam van de Vader en van de Zoon en van de ​heilige​ Geest. Leer de mensen om zich te houden aan alles wat ik jullie verteld heb. En vergeet nooit: ik ben altijd bij jullie, totdat de nieuwe wereld komt.’

Stap uit de boot en maak verschil!

Wil je meer details of een gesprek over hoe je verschil zou kunnen maken? Stuur maar een mailtje of bel. Ik help je graag met goede ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *