Bidden

Stop met vechten

De laatste jaren heb ik heel veel mensen gesproken die veel strijd hadden in hun denken. Door met en voor hen te bidden zag ik dat ze rustig werden en vrede in het hart kregen. Het kon gebeuren dat na enige tijd die zelfde mensen weer bij je kwamen met precies dezelfde strijd. Doen we dan iets niet goed? Als je in Jezus naam bid voor rust en vrede en het komt net zo snel weer terug vraag ik mij af: waarom komt die onrust of strijd in je denken dan terug?

Wanneer we naar Israël gaan hebben we verschillende momenten om ons op Hem te richten en in ons eigen hart te kijken. Vaak laat de Heilige Geest ons zien wat voor stenen er nog in ons leven zijn. Dit kan van alles zijn en dat weet je meestal zelf ook wel. Ook dit jaar hebben we stenen van ons hart weggegooid. Hoorbaar tegen God gezegd waar de steen voor staat, zonde beleden, vergeven, vergeving gevraagd, en wat er maar op je hart lag. Vervolgens de steen weggegooid en er letterlijk en figuurlijk afstand van genomen. Waarom doen we dit hoorbaar? Omdat Jij het dan hoort, God hoort het maar de duivel ook. Als hij dan later komt en fluistert: is het wel waar? Je bent het niet waard, of andere leugens, kun je tegen hem zeggen: ik heb mijn zonde beleden en aan Jezus gegeven, heb de steen weggegooid en er afstand van genomen, je hebt het zelf gezien en gehoord, ga weg!

Toen Jezus aan het Kruis stierf waren zijn laatste woorden: Het is volbracht! Wat ook vertaald kan worden met: Het is betaald! Drie dagen later stond Hij op en heeft Hij de duivel en de dood verslagen. HIJ IS DE OVERWINNAAR!!!
Als je het niet met mij eens bent zeg je het maar, maar mijn overtuiging is dat: als je alles wat je zelf niet kunt dragen aan Hem geeft mag je weten dat Hij er voor betaald heeft. Het voelt een stuk lichter als je jouw lasten aan Hem geeft. Dus als je hier voor bid, geef het aan Hem en neem het na het “amen” niet weer mee terug, zoek die steen later niet weer op. Dit alles klinkt misschien wel gemakkelijk maar dat is het voor veel mensen niet. De strijd die er meestal is zit, in jouw en mijn hoofd, in ons denken. In de Bijbel staat dat je jouw denken moet veranderen. In de Groot Nieuws vertaling staat het heel mooi: Vernieuw de geest die uw denken beheerst (Ef 4:23). God’s Woord lezen en leven is daarom ook heel erg goed om weerstand te bieden aan verkeerde gedachten.
LEES ZIJN BELOFTES OVER JOUW LEVEN EN JOUW GEDACHTEN ZULLEN VERANDEREN. (Jozua 1:9 Ps 40:2 Ps 91 Ps 121 Jer 29:11-12 Jes 43:2 Rom 8:15 Math 28:20 enz enz enz enz)

God komt nooit terug op beleden zonden (lees Kol 2: 13,14 maar). Er is maar één die jouw verkeerde gedachten geeft en jou herinnerd aan jouw “stenen” en dat is de leugenaar van het begin. Hij is doodsbang voor de naam Jezus Christus. Als je Jezus aanroept maakt de duivel dat hij weg komt.
In Efeze 4 vers 27 staat: en geef de duivel geen kans en in Jacobus 4 vers 7,8 Wees dus gehoorzaam aan God. Blijf dicht bij God. Dan zal God dicht bij jullie blijven. En verzet je tegen de duivel. Dan zal de duivel jullie met rust laten.(BGT).
De Strijd is gestreden, als je bij Jezus hoort ben je meer dan overwinnaar. Ga in die overwinning staan en STOP MET VECHTEN!!!

In het jaar 2014 heeft dit lied mij heel veel troost gegeven.
Door de kracht van Uw genade ben ik vrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *