Israël

The Person of Peace

Er staat een man in een Arabisch dorpje zijn plantjes water te geven. Plotseling komt er een busje en een auto zijn zeer nauwe straatje in gereden. Er zitten 12 personen in met een vel oranje shirt. Één is er zo vrijmoedig om hem aan te spreken en binnen 3 minuten zitten we met 12 oranjehemden in een moslimgezin.

Op dag 7 van mijn Israël reis zijn we op de plek waar Jezus is opgegroeid. In de tijd van Jezus woonden er zo’n 150 mensen in Nazareth, maar als je er nu rondloopt en rijdt is het net een mierenhoop met auto’s en voetgangers. Het is een hele uitdaging om er als chauffeur van een busje door de stad te racen. Vandaag gaan we op zoek naar de “Person of Peace”. Dit is de ministry van Live Agapè hier in Israël. Wij, als Light4Nations, gaan met de lokale ministry mee om iemand te zoeken die ons uitnodigt in zijn of haar huis. Dit principe is gebaseerd op de tekst in de Bijbel die staat in Lucas 10: 1-11.

Het is elke keer weer verbazingwekkend om te zien hoe gemakkelijk dit gaat. In de cultuur van de Arabische en Islamitische mensen is gastvrijheid hun tweede natuur. Geweldig is het om zomaar bij wildvreemde mensen te gast te zijn en om als koningen te worden behandeld. Ook deze dag was weer heel bijzonder. We hebben gegeten en gedronken bij dit gezin en mochten voor hen bidden en het zegenlied zingen. Er is zo weer een nieuw contact gelegd voor de lokale ministry en zij gaan er een andere keer weer naar toe om te kijken of ze wat voor deze mensen kunnen doen.

Het was een zeer bijzondere dag met bijzondere mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *