Israël

TRANEN VAN GENADE

Vandaag was de derde dag in het prachtige Israël. Hoog tijd voor een kort verslagje. Ik zal niet alle details op schrijven maar wil toch iets vertellen wat mij deze drie dagen het meest heeft geraakt. Er zijn al veel momenten geweest die tranen deden opkomen.

De eerste dag: mocht ik een Joodse vrouw weer zien die ik vier jaar geleden heb ontmoet. Het verhaal hier bij zal ik niet opschrijven want dan wordt het een heel verhaal. Mocht je het willen horen dan vertel ik het graag in een persoonlijk gesprek.

De tweede dag: vele mensen gesproken en worden uitgenodigd bij mensen thuis. In één huis woont een man die we op straat tegen komen en er niet goed uit ziet. Hij heeft epilepsie en heeft medicijnen nodig. Omdat het Sabbat is kan hij niet naar de apotheek. We bidden voor hem en een andere voorbijganger roept de ambulancedienst. Hij strompelt naar zijn huis en als de ambulance aankomt wijzen wij hen de weg. Het huis waar hij woont is een plek waar je jouw huisdier niet zou laten verblijven. Niet alles in Israël is goud en er is ook veel ellende.

De derde dag: op deze dag mocht ik tranen huilen van genade. We raakten in gesprek met een oud soldaat van het Israëlische leger. Hij spreekt woorden van vergeving en van liefde. We vragen hem vergeving voor de vervolging en alle ellende die onze voorouders het Joodse volk hebben aangedaan.
Vier Nederlandse mannen gaan op de knieën en ontvangen in het Hebreeuws vergeving. Tranen van genade vloeien!

We mochten de dag afsluiten in een huis te Nazareth. Hier woont een gezin die we al een paar jaar kennen. De oudste dochter is vorig jaar met de Light4Nations zomerreis mee geweest. Zij verteld wat haar het meeste heeft geraakt. Wat geweldig om te zien dat deze “zus” zo krachtig mag getuigen. Zij is een “Arabische christen” en heeft het niet gemakkelijk in dit land. Ik huil tranen van geluk omdat we zelfs voor deze mooie jonge vrouw iets mochten betekenen. WAT EEN GENADE!!!

Wordt vervolgd!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *