Israël

Waar zijn de Babydoekjes?

Na een goede terugreis zit ik weer thuis op mijn eigen bank, heb ik weer geslapen in mijn eigen bed.
Het is leuk om op reis te zijn, maar ook goed om weer thuis te zijn.

Dit zal de laatste blog zijn van mijn Israëlreis. Bij de titel van deze blog zal je misschien denken: waar slaat dit nu weer op? In de 12 dagen waar we met 11 mensen een mooi avontuur hebben beleefd, was dit een uitspraak van één van de reisgenoten die een beetje bang was voor bacteriën. We hebben heel veel gelachen en lol gehad met elkaar, maar ook veel gehuild, voor elkaar gebeden en gehugd. De titel van mijn eerdere blog was “efkes de geit ferstekke”. Deze uitspraken hebben iets gemeenschappelijks, het gaat om je lichaam en stoffen die er niet horen, die eruit of er niet in moeten. Een mens is, net als God, een drieéénheid, namelijk Lichaam, ziel en geest.Door op tijd en regelmatig naar de wc te gaan en je goed te wassen, hou je jouw lichaam gezond.Om geestelijk gezond te blijven is het ook nodig om je goed te wassen en afvalstoffen eruit te gooien.

Dit gaat niet lukken met babydoekjes, hier is een krachtiger middel voor nodig.
In de afgelopen dagen hebben we verschillende momenten gehad om onze zonden, blokkades, trauma’s en alles, wat onze relatie met onze Hemelse Vader kan blokken, aan het licht te brengen en weg te gooien. Er zijn vele stenen van harten verwijderd en in Israël achtergebleven en we mogen een nieuwe start maken.

Afgelopen zaterdag (Shabbat) hebben we een gemeente in Haifa bezocht. De voorganger sprak over heiliging, bidden en vasten. Bidden en vasten is goed om je helemaal te richten op God en je lichaam te ontgiften. Door extra tijd te reserveren om te lezen en te bidden, ga je zien waar er nog zwakke of zwarte plekken in jouw leven zijn. Vasten en bidden helpt je om je af te stemmen op God en om op de goede golflengte te komen. Als jij merkt dat er dingen in jouw leven zijn die ruis op de lijn veroorzaken, belijd ze, vraag vergeving, stuur het weg en neem er afstand van. God de Vader heeft het beste met jou voor, en wil jou gelukkig maken. Maar je kunt niet dicht bij Hem komen met allerlei troep. Daarom ging Jezus naar deze wereld om voor jou en mij te sterven en ons schoon te wassen.

Is er in jouw leven nog iets wat tussen jou en God instaat? RUIM HET OP!!! En geef het aan Jezus, Hij heeft er duur voor betaald, ook voor jou.

Ik heb met heel veel mensen een gesprekje mogen hebben, nieuwe dingen mogen ontdekken en woorden gesproken die verschil zullen maken in mensenlevens. Vandaag was de dagtekst uit Jesaja 55 waar staat:

Want zoals regen of sneeuw neerdaalt van de hemel en daarheen niet terugkeert,maar de aarde doorvochtigt en maakt dat zij voortbrengt en doet opkomen,zaad​ geeft aan de ​zaaier​ en brood aan de eter, zo zal Mijn woord zijn dat uit Mijn mond uitgaat: het zal niet vruchteloos tot Mij terugkeren,

Met heel veel genoegen, en best wel een gevoel van heimwee, kijk ik terug op een prachtig avontuur in Israël en hoop volgend jaar weer een dergelijke reis te maken. Ga jij dan ook mee?
Shalom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *