His story

WAT ALS?

Wat als dat éne zaadcelletje het niet had gewonnen van al die andere miljoenen cellen? Dan was er een heel andere persoonlijkheid geboren. Wat als je geboren was in een “derde wereld” land? Zou je dan nog in leven zijn? Wat als je een minuut later was vertrokken? Dan had je die botsing niet gehad. Wat als je iets hoger had geboden op dat huis? Dan was je in een compleet andere omgeving terecht gekomen. Wat als je die keuze niet had gemaakt? Dan had je misschien nu wel met pensioen kunnen gaan. Zou kan ik natuurlijk nog wel even door gaan. Maar wat wil ik hier mee zeggen. Er zijn in ieder mensenleven situaties en gebeurtenissen die soms verstrekkende gevolgen hebben voor het leven. Als je het gevoel hebt dat je vaak de verkeerde keuzes maakt, kan dat je heel erg onzeker maken.

Zelf heb ik wel eens geroepen: als ik iets koop moet ik vaak twee keer. Ik zal een voorbeeld geven. Toen we voor de eerste keer meubels kochten zat er een diepe kras op de keukentafel. Wat een gedoe om dan een onbeschadigd exemplaar terug te krijgen. Een tweedehands auto waar na een jaar meer kosten aan waren dan de auto waard was. Een nieuwe fiets die na twee maanden uit een dichte garage gestolen wordt. Ik zal je niet vermoeien met alle andere keren dat ik terug moest naar de verkoper om het werkende onbeschadigde product te krijgen. Je zult begrijpen dat je hier soms erg moe van wordt. Om nog maar te zwijgen van al de keuzes die niet erg goed zijn uitgepakt.

Het maakt je behoorlijk onzeker en angstig voor de gevolgen. Veel mensen hebben daarom moeite om keuzes te maken. En komen vaak maar moeilijk vooruit.Als je terug kijkt op jouw leven, ben je dan tevreden? Of heb je spijt? De onderstaande regel kwam deze week voorbij.

Angst is maar voor even, spijt is voor altijd. – Daniël Lohues, zanger

Dit raakte mij. Ik moet denken aan Judas die Jezus met een kus verraadt. Hij maakt een verkeerde keuze. Een paar dagen later heeft hij grote spijt. Hij heeft zoveel spijt dat hij een einde maakt aan zijn leven. In de Bijbel staat dat Judas berouw heeft. Dit gaat nog een stukje dieper dan spijt. Het woordje rouw zit hier in. Als we berouw hebben van onze verkeerde daden is God zo vol liefde om ons te vergeven. Ook Judas, wat denk jij?

Toen ​Judas, die hem uitgeleverd had, zag dat ​Jezus​ ter dood veroordeeld was, kreeg hij berouw. Hij bracht de dertig zilverstukken terug naar de opperpriesters en de oudsten. Ik heb verkeerd gedaan, ik heb een onschuldige uitgeleverd,’ zei hij. ‘Wat hebben wij daarmee te maken?’ antwoordden zij. ‘Dat is uw zaak.’ Toen gooide ​Judas​ de zilverstukken de ​tempel​ in, hij liep weg en hing zich op (Math 27: 3-5 GNT).

Het heeft maar weinig zin om voortdurend achterom te kijken. Je kunt je verleden niet veranderen. Het is beter om vooruit te kijken en nieuwe plannen te maken. Ben je er dan zeker van dat het zal lukken? Volstrekt niet! Maar als je niets meer durft te ondernemen is het leven eigenlijk al voorbij. Laat je niet leiden door de angst voor het grote onbekende, maar laat je leiden door de God die jou gemaakt heeft. Hij weet dat je soms verkeerde keuzes maakt. Wees niet bang, Hij houdt toch wel van je, Hij kan niet anders. Geef je fouten toe en Hij zal vergeven. Misschien is deze blog wel voor jou. Het is zeker voor mijzelf omdat ik het nog steeds erg moeilijk vind om de juiste keuzes te maken.

HEER HELP!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *