Nederland

Wat is dat nou zonde!

Wat is dat nou zonde! Je zou het ook kunnen schrijven als vraag: wat is dat nou? Zonde! Het woord zonde kan op verschillende manieren worden gebruikt. Als iets kostbaars stuk valt, roepen we snel; dat is zonde. Zo van; heel jammer dat het stuk is. Zonde in de Bijbel heeft een andere betekenis en heeft meestal te maken met ongehoorzaamheid. Toch hebben deze betekenissen raakvlakken. Toen de mens in Genesis drie ongehoorzaam was, is er ook iets heel kostbaars stuk gegaan. De hechte band en relatie met God werd door deze daad verbroken. De zonde en de dood kwam in de net geschapen wereld. God de Vader kon niet anders dan zijn rug naar de zondige mens toe keren. Vanaf die dag heeft Hij heimwee naar de mens die Hij perfect geschapen had.

Het volgende stukje, over Heimwee, heb ik zeven jaar geleden geschreven. Toen zag mijn wereld er nog heel anders uit.

Heimwee. Ken je dat gevoel? Als je ver van huis bent en heel erg heimwee hebt? Een gevoel van weemoed als je van iets of iemand afscheid moet nemen? Het goede gevoel als je jouw geliefde na lange tijd weer terug ziet, of als je na je vakantie weer thuis komt? Heimwee en afscheid nemen is een van de heftigste emoties die je mee kunt maken. Deze twee dingen kunnen je letterlijk ziek maken van verlangen. Van een groep tieners die naar Afrika waren kreeg ik te horen dat er verschillende mensen ziek waren en erge heimwee hadden. Een stel dat al jaren een relatie hebben, zijn bijna een half jaar duizenden kilometers uit elkaar. Wat kun je dan verlangen naar het moment dat je weer thuis komt en elkaar weer terug ziet. Voor mijn vakantie hoorde ik een preek over de hel en hoe het daar zou zijn. De betreffende voorganger zei dat de hel een plaats is waar God niet is. Toen Jezus op aarde rondliep heeft hij alle emoties en pijn gehad die je maar kunt bedenken. Met als dieptepunt het van mensen en van zijn Vader verlaten te zijn. Het kruiswoord:

” mijn God mijn God waarom hebt u mij verlaten?”

is hartverscheurend en gaat veel dieper dan wij mensen ooit kunnen begrijpen. Jezus koos vrijwillig om voor alle mensen dit vreselijke lijden te doorstaan. Als je zonder voor Jezus te kiezen sterft, zul je voor eeuwig door God verlaten worden, en zul je eeuwig heimwee hebben. God belooft in zijn woord dat Hij ons nooit verlaten zal. Door dit woord hoeven we nooit afscheid van Hem te nemen en nooit heimwee te hebben. Laten we er voor zorgen dat ook God nooit meer heimwee naar ons zal hebben, en dat Hij niet zal roepen:”mijn kind mijn kind waarom heb je mij verlaten?”

Jouw leven is heel erg kostbaar. God de Vader had zo’n vreselijke heimwee naar jou, dat Hij zijn enige geliefde zoon naar een zondige wereld liet gaan om de verbroken relatie weer heel te maken. Het zou zonde zijn om het offer dat Hij bracht, niet aan te nemen. Kies vandaag nog voor Hem en ontvang eeuwig leven.
Voor eeuwig zonder zonde, nooit meer zonder Hem! 

The future begins with His story.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *