Nederland

130 OP DE LINKERBAAN

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat ik na drie jaar, werkeloos te zijn geweest, weer aan het werk ben. Mijn werk bestaat uit het bezorgen van rietjes met stierensperma. Dit is voor het insemineren van koeien. De klanten wonen veelal een eind uit elkaar. Hierdoor rijd ik veel kilometers en zit ik vier dagen in de auto. We proberen alles zo efficiënt en zo snel mogelijk te bezorgen. Het is zaak om zonder ongelukken maar ook zeker zonder snelheidsboetes te werken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik op de snelweg regelmatig op de linkerbaan rijd. Harder dan 130 kilometer per uur mag niet in Nederland en daar houd ik mij zoveel mogelijk aan. Er zijn apps die jou helpen om de weg te vinden maar je ook waarschuwen als er gecontroleerd wordt op de snelheid. Dit is natuurlijk erg handig. Er zijn heel veel liefhebbers van de “linkerbaan”. Deze mensen hebben meestal haast. Ik verbaas mij vooral in de vroege morgen over deze mensen. Hoe kan het toch dat je in de morgen al “haast” hebt. Ben je dan te laat van huis gegaan? Heb je misschien ruzie met je partner gehad? Waarom die haast? In de avond kan ik mij nog voorstellen dat je graag naar huis wil. Je hebt trek en je verlangd er naar om jouw partner weer te zien. Maar ’s morgens vroeg al zo gestrest, nee! Het valt mij op dat heel veel files worden veroorzaakt door ongelukken op de weg. En nu ik veel op die weg zit verbaast dat mij niet meer. Veel mensen gunnen de ander niet de ruimte en gedragen zich veelal erg egoïstisch. Ik eerst!

Ik beweer niet dat ik alles goed doe. Neem ook wel eens voorrang of doe domme dingen. Maar de intentie is: om rekening te houden met anderen. Ik probeer zoveel mogelijk een “Heer” in het verkeer te zijn. Zelf probeer ik mijn reis zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik ga op tijd van huis. Stel van te voren de navigatie goed in. Die navigatie is een must en geeft rust. Als je de weg niet precies weet, en je vertrouwt op de navigatie, is dat erg geruststellend. Omdat ik nu in streken kom waar ik nog nooit ben geweest moet ik volledig vertrouwen op dat handige apparaat. Hier had ik in het begin wel moeite mee maar het heeft mij nog niet in de steek gelaten.

Zit hier misschien een boodschap in? Wie is in jouw leven de navigator? Ben jij dat zelf of vertrouw je op Hem die jou de weg kan wijzen? Het navigatiesysteem dat ik nu gebruik waarschuwt voor files, obstakels op de weg, aanstormende hulpdiensten en voor wegwerkzaamheden. Dit alles om mij te helpen de weg te vinden en op de plaats van bestemming aan te komen. Als jij de beste “navigator” kent en Hem vertrouwd zal Hij jou op tijd, op de plaats brengen waar jouw thuis is.

RECHTER- OF LINKERBAAN: WEES EEN HEER IN HET VERKEER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *