His story, Nederland

ACHT BITTERBALLEN

Op de terugweg naar de camping overviel mij een gevoel van dankbaarheid. Een week geleden heb ik mijn tweede huisje verplaatst van Siegerswoude naar het pittoreske Diffelen in de prachtige provincie Overijssel.

Dit ging niet zonder slag of stoot. Er lag op de dag van vertrek een dikke laag sneeuw en het was koud, ijskoud! Aangekomen op de camping viel de sneeuw mee maar een voortent alleen plaatsten is een uitdaging. Op een gegeven moment rook ik een brandlucht. Stond er iemand te roken? Nee het was binnen. De lampjes en de pompjes van de caravan deden het niet meer. Dit wordt echt kamperen. Op de zondag was het weer zo slecht dat ik besloot om eerder naar huis te gaan. Ik ging in de auto zitten en draaide de sleutel om en verwachte dat de auto zou starten. Helemaal niets! De accu was overleden. Na uren zoeken vond ik een engel met startkabels en kon eindelijk naar huis.

Waarom dan nu toch het gevoel van dankbaarheid?

Op dit moment lig ik op mijn tweede bedje dit verhaaltje te tikken. Vanmiddag ben ik op de fiets naar Hardenberg geweest om nog iets speciaals te halen. Ik stond bij de kassa en er was een mevrouw voor mij en er was een mevrouw achter mij. Je ziet vaak mensen een beetje zenuwachtig worden als er nog geen scheidingsbalkje tussen jouw boodschappen en de boodschappen en van de volgende klant ligt. Ik treuzelde wat en vroeg uit het niets aan de mevrouw achter mij: zal ik hem hier neerleggen? Ze reageerde heel ad rem. Het mag ook hier! Achter haar boodschappen dus. Als je het niet kunt betalen wil ik dat wel doen. Ze reageerde: dat hoeft niet hoor, ik kan het wel betalen.

Er ontstond een leuke sfeer. Ik vertelde haar dat het mij wel eens is overkomen dat er iemand voor mij is die net niet genoeg geld heeft. Dit gebeurde een paar weken geleden ook. De klant voor mij had 70 cent te weinig. Haar portemonnee was helemaal leeg. Je kon zien dat ze het niet heel ruim had. Ik had nog een euro in mijn jaszak en legde zonder iets te zeggen de munt op de kassa. Ze reageerde heel verrast en bedankte mij.

Als je met zo’n klein gebaar iemand kunt helpen wordt de wereld een beetje beter. De mevrouw die vandaag achter mij stond was het met mij eens en ging na het afrekenen met een “big smile” naar huis.

Op de terugweg moest ik hier nog even aan denken en toen overviel mij het gevoel van dankbaarheid. Elke maand komt er genoeg geld binnen en kan ik zonder schaamte bij de kassa staan om af te rekenen. Ik heb vier gezonde kinderen waar ik heel veel van houd. Een kleinkind die om op te vreten is. Veel mooie vooruitzichten op mooie dagen. Leuk werk. De lampen in de caravan doen het weer. Ik heb de storing gevonden en het is opgelost. Er zit een nieuwe accu in de auto en hij start weer als vanouds. Een plek op een gezellige camping in een prachtige omgeving, lieve mensen, een warm zwembad, viswater op loopafstand, leuke activiteiten, een kampwinkel, een mooie kantine, een frituur met ruime keuze. En als klap op de vuurpijl: als je een portie bitterballen bestelt krijg je er acht bitterballen in plaats van zes. Hier ben ik heel dankbaar voor. Vandaar de titel voor deze blog!

Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat Hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt (1 Tessalonicenzen 5:16-18).

Heb jij genoeg redenen om dankbaar te zijn?

THE FUTURE BEGINS WITH HIS STORY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *