Israël

Bidden in het zwembad

Vandaag staat er een Ministrydag op de planning, maar omdat het hier heel warm is gaan we pas vanavond de straat op. Wat ga je dan overdag doen? Met 33 graden is zwemmen toch wel heel lekker. Vanmorgen zijn we daarom niet te laat vertrokken naar het Herodion om die te bekijken. Het Herodion is gebouwd door koning Herodes, die leefde in de tijd van Jezus. Deze wrede koning heeft heel veel bloed aan zijn handen, ook de kindermoord van Bethlehem.
Na de bezichtiging zijn we richting zwembad gegaan waar we even lekker konden afkoelen.

Zwemmen is voor mij zeker geen straf en ik doe dit dan ook zo vaak en veel mogelijk.
Het zwembad in Bethlehem was behoorlijk vol en ons team viel goed op in onze oranje outfit.
Theo en ik houden er van om zo nu en dan even lekker gek te doen om nog meer aandacht te trekken. Ook deze keer was dat niet zo moeilijk, ik stond met mijn hele tenue op de kant en moest Theo helpen om uit het water te komen. Dit lukte zogenaamd niet en hij trok mij in het water. Een gejuich steeg op en alle kinderen keken vol verbazing naar deze gekke “oranje mannen”.

Ik bleef langere tijd in het water en veel kinderen maar ook jongeren, kwamen naar mij toe om te vragen wie ik was, waar ik vandaan kwam en wat ik hier deed. Ik raakte in gesprek met een jonge man en al snel opende hij zijn hart voor mij en vertelde wat hem alzo bezig hield. Na een goed gesprek mocht ik zelfs voor hem bidden en de zegen meegeven.

Zo zie je maar dat je overal iets van Jezus liefde kunt laten zien, ja zelfs in een zwembad.
Vanavond gaan we de straat op om in gesprek te gaan en hetzelfde te doen wat ik deze middag in het zwembad mocht doen.

Be The Light!

2 thoughts on “Bidden in het zwembad

 1. Arrian schreef:

  Hoi Onne,

  ik heb met veel plezier je reisverslagen gelezen, dolle pret, maar ook tijd voor bezinning, gebed en evangelisatie. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende trip!!
  Dank je voor het delen,

  een broederlijke "hug" en God's zegen in je bestemming,

  Arrian

  1. Onne de Vries schreef:

   bedankt voor jouw reactie! see you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *