LAATSTE ARTIKELEN

HET GELE BANKJE

0
Op het bankje is plaats voor twee personen. Het is 120 centimeter lang en 50 centimeter breed. Anderhalve meter afstand is niet mogelijk. Ik denk dat er mensen zijn die behoefte hebben om dichterbij te komen na alle beperkende maatregelen van de afgelopen jaren. Mijn hoop en gebed is dat er die mensen op het bankje gaan zitten. Dat er gesprekken zullen ontstaan die nog dichterbij zullen komen. Gesprekken van hart tot hart.

ACHT BITTERBALLEN

0
Op de terugweg naar de camping overviel mij een gevoel van dankbaarheid. Een week geleden heb ik mijn tweede huisje verplaatst van Siegerswoude naar het pittoreske Diffelen in de prachtige provincie Overijssel.

G..V..D….!

0
Gvd. Zou ik het durven? Om deze titel te gebruiken voor een blog. Er zal ongetwijfeld heel veel reactie op komen. Voluit schrijven durf ik het niet! Wat vind jij? Zou ik het toch moeten doen? Dan maar zo. De onderstaande tekst heb ik naar de site ikzoekGod.nl gestuurd. Nog even afwachten of het daadwerkelijk geplaatst gaat worden.

Me Too

0
Afgelopen week was er heel veel ophef over een liedjesprogramma op tv. Je kreeg een kijkje achter de schermen en dat was op zijn zachts gezegd niet fraai. Heel veel verontwaardiging en meningen zijn het gevolg. En terecht. Alle praat programma’s gaan er over. Zelfs de politiek heeft hier een mening over en verbaast zich over deze misstappen. Er moet...

GEVOELIGE SNAAR

0
Op het eind van het jaar zijn op de radio weer verschillende hitlijsten te horen. Top 2000 op radio 2. Top 4000 op radio 10 nl. Radio Veronica Top 1000 Allertijden. Zelf luister ik naar de top 1008 op Grootnieuws radio. Er komen oude klassiekers voorbij. Maar ook splinternieuwe populaire nummers. Dan kan het zomaar gebeuren dat er een...

GESCHIEDENIS VERWIJDEREN

0
Kom jij wel eens op sites die je beter niet kunt bezoeken? Ik denk dat iedereen dat wel eens meemaakt. Dan is het handig om de geschiedenis te wissen en een virusscanner alle ongewenste bugs te laten verwijderen. Opgeruimd staat netjes! Opruimen is niet bepaald mijn hobby. De afgelopen dagen is mijn lieve dochter als een rode tornado door mijn huis...

PANIEK

0
Een lichte paniek nam bezit van mij toen ik mijn mobiel niet kon vinden. Ik was in het donker in de auto gestapt en had achteraf een ongewoon geluid gehoord. Dit geluid had ik genegeerd en had daar nu spijt van. Mijn mobiel zal toch niet op straat zijn gevallen? Er flitste van alles door mij heen. Wat stond er allemaal wel niet op deze smartphone. Foto’s, apps, telefoonnummers, mobiel bankieren, de corona check app, filmpjes van mijn heerlijke kleinkind, en nog veel meer. Gelukkig vond ik het na een flinke zoektocht terug. Pfffff wat een opluchting.

EEN RECHTE BANAAN

0
Probeer niet recht te maken wat krom is! Een banaan is nu eenmaal krom. Stop met discussiëren ga evangeliseren!

GRIJS OF GROEN

0
Bij het maken van deze foto’s stopt er een boer die zegt: maak maar snel een foto want dit uitzicht zal binnenkort niet meer te zien zijn. Ik kan mij de gedachte van deze boer wel voorstellen. Als je het nieuws en alle media een beetje volgt zie je dat mensen langzamerhand compleet overspoeld worden met paniekerige berichten over het milieu. De volstrekt onjuiste berekening van de stikstof in Nederland is te zot voor woorden. De stikstof is niet gemeten maar berekend.

TE LUI OM TE LUISTEREN

0
Heb jij dat ook wel eens? Je vertelt iets en je krijgt het gevoel dat er niet of bijna niet naar je geluisterd wordt? Als je dit wel eens hebt meegemaakt geeft dat een naar gevoel. Het geeft je het gevoel dat je niet serieus genomen wordt. Het geeft je het gevoel dat jij waarschijnlijk niet interessant genoeg gevonden wordt. Je bent met iemand in gesprek en zijn of haar telefoon begint te piepen en er wordt acuut opgenomen. Het is dan net of jij niet meer bestaat. Ik vind dat hoogst ongemakkelijk en niet erg sociaal. En dat is nog netjes uitgedrukt. De dikke van Dale zegt over het woord luisteren: met aandacht, gericht horen zodat iets tot je doordringt. Het kost je enige moeite om goed naar iemand te luisteren. Het kost moeite om daar dan ook iets mee te doen.