LAATSTE ARTIKELEN

Tijd voor Transitie

0
Steeds meer mensen beseffen dat het op den duur niet goed komt. De ene crisis is nog niet overwonnen of de andere dient zich al weer aan. Als je de tv aanzet ontkom je er niet aan. Talkshows waar allerlei meningen worden verkondigd. Discussies over van alles en nog wat. Ook in de tweede kamer rollen de Kamerleden over elkaar heen. De tegenstellingen worden steeds groter. Er moet iets veranderen. Maar hoe dan?

BEN JIJ GEREFORMEERD?

0
Als jij regelmatig in de kerk komt zul je deze woorden wel herkennen. Het zijn een paar namen van de bijna 100 verschillende kerken in Nederland. Ik heb bewust deze namen gekozen. Je kunt er nog veel meer aan toe voegen want ook aan deze woorden zijn weer woorden toegevoegd. Bijvoorbeeld: Nederlands Hervormd, Christelijk Gereformeerd, Gereformeerde Gemeente, Hersteld Hervormd en ga zo nog maar even door.

DAT IS TOCH NIET EERLIJK?

0
Op een snikhete dag zat er een vrouw bij het kleuterbad. Ze was bijna van top tot teen gekleed in het zwart. Alleen haar gezicht, voeten en handen waren niet bedekt. Ze mocht niet zwemmen want er waren mannen in het bad. Vandaar dat ze alleen bij het kleuterbad zat. Ik had een goed gesprek met haar. Ze deed tijdens het gesprek voorzichtig haar zwarte sokjes en haar handschoenen weer aan.

BOZE BEZORGDE BEZORGER

0
In mijn werk als bezorger hoor ik schrijnende verhalen. Dit raakt mij. Ik lijk van de buitenkant misschien hard maar van binnen ben ik zacht. Je kunt het vergelijken met een ei. Hard van buiten zacht van binnen. Als ik de radeloosheid van sommige boeren en hun zonen en dochters zie, word ik verdrietig en boos.

POKKEN PANIEK

0
In de media is het weer raak. Heel veel woorden over de Apenpokken. Er is weer een nieuw virus dat rondgaat. Het is te horen in elk journaal en elke talkshow. Je ziet de zogenaamde deskundigen weer verschijnen met verklaringen en veel gepraat. Het is naar mijn mening olie op het vuur. Er heerst in de wereld een sfeer van angst. Angst voor het onzekere. Men wil graag alles indekken met een verzekering. Maar door deze onzekere en vaak onzichtbare dingen raken we in paniek.

HET GELE BANKJE

1
Op het bankje is plaats voor twee personen. Het is 120 centimeter lang en 50 centimeter breed. Anderhalve meter afstand is niet mogelijk. Ik denk dat er mensen zijn die behoefte hebben om dichterbij te komen na alle beperkende maatregelen van de afgelopen jaren. Mijn hoop en gebed is dat er die mensen op het bankje gaan zitten. Dat er gesprekken zullen ontstaan die nog dichterbij zullen komen. Gesprekken van hart tot hart.

ACHT BITTERBALLEN

0
Op de terugweg naar de camping overviel mij een gevoel van dankbaarheid. Een week geleden heb ik mijn tweede huisje verplaatst van Siegerswoude naar het pittoreske Diffelen in de prachtige provincie Overijssel.

G..V..D….!

0
Gvd. Zou ik het durven? Om deze titel te gebruiken voor een blog. Er zal ongetwijfeld heel veel reactie op komen. Voluit schrijven durf ik het niet! Wat vind jij? Zou ik het toch moeten doen? Dan maar zo. De onderstaande tekst heb ik naar de site ikzoekGod.nl gestuurd. Nog even afwachten of het daadwerkelijk geplaatst gaat worden.

Me Too

0
Afgelopen week was er heel veel ophef over een liedjesprogramma op tv. Je kreeg een kijkje achter de schermen en dat was op zijn zachts gezegd niet fraai. Heel veel verontwaardiging en meningen zijn het gevolg. En terecht. Alle praat programma’s gaan er over. Zelfs de politiek heeft hier een mening over en verbaast zich over deze misstappen. Er moet...

GEVOELIGE SNAAR

0
Op het eind van het jaar zijn op de radio weer verschillende hitlijsten te horen. Top 2000 op radio 2. Top 4000 op radio 10 nl. Radio Veronica Top 1000 Allertijden. Zelf luister ik naar de top 1008 op Grootnieuws radio. Er komen oude klassiekers voorbij. Maar ook splinternieuwe populaire nummers. Dan kan het zomaar gebeuren dat er een...