LAATSTE ARTIKELEN

MAAK EEN PLAN!

0
Uit mijn leven kan ik vertellen dat ik het zonder die God, die ik mijn Hemelse Vader mag noemen, niet had vol gehouden. God is en blijft dezelfde. Hij maakt af waaraan Hij begonnen is. Er komen muren in het leven. Met Hem spring je eroverheen of ga je er dwars door heen.

HET GELE BANKJE

1
Op het bankje is plaats voor twee personen. Het is 120 centimeter lang en 50 centimeter breed. Anderhalve meter afstand is niet mogelijk. Ik denk dat er mensen zijn die behoefte hebben om dichterbij te komen na alle beperkende maatregelen van de afgelopen jaren. Mijn hoop en gebed is dat er die mensen op het bankje gaan zitten. Dat er gesprekken zullen ontstaan die nog dichterbij zullen komen. Gesprekken van hart tot hart.

DAT IS TOCH NIET EERLIJK?

0
Op een snikhete dag zat er een vrouw bij het kleuterbad. Ze was bijna van top tot teen gekleed in het zwart. Alleen haar gezicht, voeten en handen waren niet bedekt. Ze mocht niet zwemmen want er waren mannen in het bad. Vandaar dat ze alleen bij het kleuterbad zat. Ik had een goed gesprek met haar. Ze deed tijdens het gesprek voorzichtig haar zwarte sokjes en haar handschoenen weer aan.

Een lege stoel

0
De “kerstliedjes” schallen weer door de luidsprekers. Nummers als Driving Home For Christmas , All I Want For Christmas Is You , Last Christmas komen bijna om het uur voorbij. Andy Williams zingt: It's the Most Wonderful Time of the Year. It's the happiest season of all. When loved ones are near.

Splinter en de Balk

0
Afgelopen woensdag was het zover. De boom die al vele jaren achter mijn huis stond werd omgezaagd. Als een volleerde klimmer klom Arnaud de boom in. Je zou bijna denken dat de mens van de aap afstamt. Omdat de boom naar het hok overhelde moesten de zware takken die boven het hok hingen er eerst af. Voordat hij helemaal om zou gaan moest het zwaartepunt de andere kant op. Dit was best wel een beetje spannend. Toen de zwaarste takken verwijderd waren kon er aan de stam begonnen worden. Een expert weet precies wat hij moet doen en zo ging het nu ook. Bij het punt aangekomen dat de boom bijna valt, begint de zaag te “huilen”. Wat is hiervan de oorzaak?

BEZORGDE BOZE BEZORGER

0
In mijn werk als bezorger hoor ik schrijnende verhalen. Dit raakt mij. Ik lijk van de buitenkant misschien hard maar van binnen ben ik zacht. Je kunt het vergelijken met een ei. Hard van buiten zacht van binnen. Als ik de radeloosheid van sommige boeren en hun zonen en dochters zie, word ik verdrietig en boos.

Tijd voor Transitie

0
Steeds meer mensen beseffen dat het op den duur niet goed komt. De ene crisis is nog niet overwonnen of de andere dient zich al weer aan. Als je de tv aanzet ontkom je er niet aan. Talkshows waar allerlei meningen worden verkondigd. Discussies over van alles en nog wat. Ook in de tweede kamer rollen de Kamerleden over elkaar heen. De tegenstellingen worden steeds groter. Er moet iets veranderen. Maar hoe dan?

BEN JIJ GEREFORMEERD?

0
Als jij regelmatig in de kerk komt zul je deze woorden wel herkennen. Het zijn een paar namen van de bijna 100 verschillende kerken in Nederland. Ik heb bewust deze namen gekozen. Je kunt er nog veel meer aan toe voegen want ook aan deze woorden zijn weer woorden toegevoegd. Bijvoorbeeld: Nederlands Hervormd, Christelijk Gereformeerd, Gereformeerde Gemeente, Hersteld Hervormd en ga zo nog maar even door.

POKKEN PANIEK

0
In de media is het weer raak. Heel veel woorden over de Apenpokken. Er is weer een nieuw virus dat rondgaat. Het is te horen in elk journaal en elke talkshow. Je ziet de zogenaamde deskundigen weer verschijnen met verklaringen en veel gepraat. Het is naar mijn mening olie op het vuur. Er heerst in de wereld een sfeer van angst. Angst voor het onzekere. Men wil graag alles indekken met een verzekering. Maar door deze onzekere en vaak onzichtbare dingen raken we in paniek.

ACHT BITTERBALLEN

0
Op de terugweg naar de camping overviel mij een gevoel van dankbaarheid. Een week geleden heb ik mijn tweede huisje verplaatst van Siegerswoude naar het pittoreske Diffelen in de prachtige provincie Overijssel.