LAATSTE ARTIKELEN

EEN RECHTE BANAAN

0
Probeer niet recht te maken wat krom is! Een banaan is nu eenmaal krom. Stop met discussiëren ga evangeliseren!

GRIJS OF GROEN

0
Bij het maken van deze foto’s stopt er een boer die zegt: maak maar snel een foto want dit uitzicht zal binnenkort niet meer te zien zijn. Ik kan mij de gedachte van deze boer wel voorstellen. Als je het nieuws en alle media een beetje volgt zie je dat mensen langzamerhand compleet overspoeld worden met paniekerige berichten over het milieu. De volstrekt onjuiste berekening van de stikstof in Nederland is te zot voor woorden. De stikstof is niet gemeten maar berekend.

TE LUI OM TE LUISTEREN

0
Heb jij dat ook wel eens? Je vertelt iets en je krijgt het gevoel dat er niet of bijna niet naar je geluisterd wordt? Als je dit wel eens hebt meegemaakt geeft dat een naar gevoel. Het geeft je het gevoel dat je niet serieus genomen wordt. Het geeft je het gevoel dat jij waarschijnlijk niet interessant genoeg gevonden wordt. Je bent met iemand in gesprek en zijn of haar telefoon begint te piepen en er wordt acuut opgenomen. Het is dan net of jij niet meer bestaat. Ik vind dat hoogst ongemakkelijk en niet erg sociaal. En dat is nog netjes uitgedrukt. De dikke van Dale zegt over het woord luisteren: met aandacht, gericht horen zodat iets tot je doordringt. Het kost je enige moeite om goed naar iemand te luisteren. Het kost moeite om daar dan ook iets mee te doen.

NET NIET!

0
Een Gigapuzzel. Dit was een gouden greep. Heel veel mensen hebben er aan meegedaan om het op tijd klaar te krijgen. Zelf mocht ik ook een paar stukjes leggen. Het mooiste van deze mooie Aktie was dat er een saamhorigheid ontstond die van tevoren niet verwacht was. Als je samen hetzelfde doel hebt geeft dat een band. Ruim 3 maanden heeft het geduurd voordat het helemaal klaar was.

JEUK OF PIJN?

0
Snap jij dat? Ik begrijp hier niets van. Het is wreed dat de duivel de macht heeft om ons zo te pijnigen. En dat ook doet. Ik weet niet wat erger is: pijn of jeuk. Ik geloof dat er een tijd gaat komen dat deze ongemakken er niet meer zullen zijn. Er komt een tijd dat de duivel geen macht meer heeft.

Avondmaal met Cake en Cola

2
De toespraak van de voorgangster raakte mij en ik vond dat ik er niet onderuit kon. Maar!!!! Ik ben geen wijndrinker en had geen brood ingekocht. Wat nu? Er stond nog wel een fles cola in de koelkast en een stuk cake in het keukenkastje. Zou God het een bezwaar vinden dat ik het avondmaal zou vieren met cake en cola?

Door het oog van de naald.

0
Die had ik niet gezien! Op een kruispunt in de polder dacht ik nog wel voor de auto’s van links langs te kunnen. Dit kon, maar!!! Toen ik midden op het kruispunt was zag ik in een fractie van een seconde op rechts nog net een zwarte auto aankomen. Hij schoot op een haar na mij voorbij en ik moest vol op de rem. Pfffff dat ging maar net goed. Die had ik niet zien aankomen. Geschrokken ben ik een aantal meters verderop gestopt om even bij te komen. Ik heb God gedankt dat Hij mij heeft bewaard voor dit onheil. Ik kan zeggen dat ik door het oog van de naald ben gekropen.

The Social Dilemma

0
Deze blog gaat over beïnvloeding door sociale media en alles wat daar mee samenhangt. Omdat ik mij mateloos irriteer aan alle ellenlange reclameblokken op tv besloot ik om een abonnement te nemen op Netflix. Samen met mijn zoon en dochter hebben we nu een account op dit medium. Ik wil geen reclame maken, maar vind dit medium een verademing.

LEEG

0
Daar zit je dan. Het is negen uur in de avond en je mag niet meer naar buiten omdat de “avondklok” is ingegaan. Bezoek hoef je niet te verwachten en die Netflix serie komt je zo langzamerhand ook de keel uit. Heb jij dat ook wel eens? Het gevoel dat je helemaal leeg bent? Een leegte die je onrustig maakt. Een leegte die je depressief maakt. Een leegte waarbij je je afvraagt: heeft het allemaal nog wel zin.

Honderd keer

0
Toen ik op een dag mijn domeinnaam registreerde kon ik niet vermoeden dat het deze uitwerking zou hebben. Vier jaar geleden ben ik begonnen om mijn gedachten en andere hersenspinsels op te schrijven. Hier mocht ik diverse blogs van maken. De blog die jij nu leest is de honderdste. Meer dan 30000 keer zijn al die blogs aangeklikt.