Nederland

DE BRUG

In mijn jeugd heb ik nooit een trein van binnen gezien, maar sinds ik iets meer op reis ga, zit ik wel eens in een trein. Ik moet zeggen dat ik dat erg leuk en zeer relaxt vind. Je hebt geen gedoe met parkeren en ellenlange files. Omdat ik met Beach Mission naar Spanje ga, heb ik bij een drogisterijketen drie treindagkaartjes gekocht. Één voor de heenreis, één voor de terugreis en één voor gewoon een dagje weg. Dit derde kaartje heb ik vorige week gebruikt en ik ben gaan “treinen” door Nederland. Het plan was om naar Rotterdam te gaan en daar een fiets te huren om de stad te bekijken. Onderweg kreeg ik een gesprek met een jongeman die wel “christelijk” was opgevoed, maar er niks meer aan deed. Hij vertelde dat zijn ouders wel naar een kerk gingen in Hoogeveen. Ik vroeg: gaan ze naar baptistengemeente “de Brug”? Zijn antwoord was: ja! Omdat hij zelf in Groningen woont, geef ik hem de tip om een keer naar de “Stadskerk” te gaan. Dat is een prachtige gemeente met heel veel jonge mensen.

In Rotterdam aangekomen huur ik een ov-fiets en ga ik de stad in. Ik ga op zoek naar de Erasmusbrug. De brug viel mij een beetje tegen, maar ik heb toch nog leuke foto’s gemaakt. Doorgefietst naar “de Kuip” waar ik bij de “snackkar” hartelijk werd ontvangen en een mooi gesprek had met een man die dertig jaar geleden in Drachten heeft gewoond. Na het nuttigen van een heerlijk patatje ben ik terug gefietst naar het Centraal Station en daar nam ik de trein naar Leeuwarden.

Onderweg kreeg ik een appje van mijn oudste zoon. Hij heeft werk gevonden en dat moest gevierd worden. Na tien uren in de trein te hebben gezeten, ben ik uiteindelijk uitgestapt in Groningen waar mijn scooter stond. De vriendin van mijn oudste zoon woont midden in de stad en hier was het feestje. Dit was even zoeken maar toch gevonden. Het was heel gezellig en op een gegeven moment ging het gesprek over het filmpje “de Brug”. Dit filmpje gaat over een vader die voor een onmogelijke keuze komt te staan. Hij moet kiezen om zijn zoon op te offeren voor een volle trein met mensen. Misschien ken je het wel.

Dit is het beeld van De Vader die zijn Zoon offerde voor een wereld die verloren gaat zonder Hem. De mensen in de trein weten niet wat er op de brug gebeurt en leven gewoon verder. Het is aan de kinderen van de Vader om van deze “brug” te vertellen. Vakantietijd is zeer geschikt om over die levensreddende brug te getuigen. De brug verbindt, de brug geeft nieuwe mogelijkheden, de brug overbrugt een kloof, brug naar mensen, brug naar harten, brug naar hoop. Jezus is de brug tussen de Heilige God en de zondige mens.

Er zijn dus mensen die ​Christus​ hun ​Heer​ noemen. Dat betekent dat ze in hem geloven. En dat kan alleen doordat ze het nieuws over hem gehoord hebben. Dat betekent dus dat iemand het goede nieuws aan hen verteld heeft. En dat kan alleen doordat God aan mensen de opdracht gegeven heeft om het te vertellen (ROM 10:14,15 BGT).

Op mijn “trein” dag kwam ik drie keer de brug tegen. Op mijn reis naar Spanje hoop ik vooral bruggen te slaan naar jonge mensen die al feestend op weg zijn naar de afgrond. Een hele goede vakantie en tot de volgende blog!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *