Nederland

ECHT OF NEP

Zou je mij de boter even kunnen aangeven? Ik kijk rond en zeg: er staat geen boter op tafel hoor! Verbaasd naar mijn reactie zegt degene die naast mij zit: daar staat het toch! Met een lach op mijn gezicht zeg ik: dat is geen boter maar margarine. Ha ha, je bedoelt dat het geen “echte”boter is. Dat is inderdaad wat ik bedoel en ik probeer op een grappige manier uit te leggen wat het verschil is. Weet jij het verschil? Ik leg het je graag een keer uit. Het is soms niet wat het lijkt.

President Donald Trump neemt het woord “fake News” regelmatig in de mond. En hoewel ik het lang niet altijd met hem eens ben heeft hij soms wel een punt. Op internet en op de sociale media moet je bijna alles eerst checken. Is het echt of toch nep? Heel veel foto’s en filmpjes zijn bewerkt. Het lijkt veel mooier dan dat het in werkelijkheid is. Er wordt heel veel in elkaar geknutseld. Ook in de reclamewereld is het afwachten of het aangeprezen product wel doet wat het belooft.

Als je merkt dat het niet waar is wat er wordt beloofd, neemt de argwaan toe en is het vertrouwen beschadigd. Een halve waarheid is nog ernstiger dan een hele leugen. Dit heeft, naar mijn mening, invloed op het hele leven. Wat of wie is er dan nog te vertrouwen?

In Johannes 8 staat het vers:

Hij is niet te vertrouwen, want er is geen waarheid in hem. Hij kan niet anders dan liegen. En hij zorgt er ook voor dat mensen liegen.

Liefde, trouw, eerlijkheid, echtheid, vertrouwen, zijn de basis van een goede relatie. De liefdeloosheid neemt toe als mensen elkaar niet meer kunnen vertrouwen. Dit is een teken van de “laatste dagen”. Jezus, zegt in Matheus 24: Veel mensen zullen hun geloof opgeven. Ze zullen elkaar behandelen als vijanden, en elkaar verraden. Er zullen veel valse profeten komen, en die zullen de mensen bedriegen. Er zullen steeds meer slechte dingen gebeuren op aarde. En veel gelovigen zullen hun ​liefde​ voor God en voor elkaar verliezen. Het is tijd om op te staan en de “Waarheid” bekend te maken. Vertellen over de Redder van de wereld die: De Weg, De Waarheid en Het Leven is. Het is de hoogste tijd om het “goede” nieuws door te geven.

Het is geweldig om “echte” mensen te ontmoeten. Tijdens de Opwekking conferentie mocht ik verschillende “echte”mensen ontmoeten. Mensen die doen wat ze beloven. Mooie mensen die menen wat ze zeggen (zingen). Ik mocht verschillende mensen recht in de ogen aankijken die de liefde voor Jezus en voor mensen uitstralen. Wie ben jij als niemand kijkt? Wie ben jij als je alleen bent? Voer je een toneelstukje op als je bij anderen bent? Ben je echt of ben je nep? Margarine of boter.

Wees vol goede moed en vertrouwen als die dingen gebeuren. Want dan is het moment van jullie bevrijding dichtbij (Lucas 21).

Ik kan er weer maanden tegen. Wat of wie inspireert jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *