Nederland

EEN RECHTE BANAAN

De afgelopen weken mogen we weer met zijn allen bij elkaar komen.

De kerk gaat weer open. Wij hebben in ieder geval alweer diensten met vele tieners en jongeren gehad. Omdat ik een seizoenkaart heb aangeschaft, mag  ik het stadion van Heerenveen in en met mij duizenden voetballiefhebbers. Zou het dan toch weer normaal worden? Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat je onder “normaal” verstaat. Het lijkt erop dat we terug gaan naar de tijd van voor het Covid virus. Toch merk ik dat er veel is veranderd. In gesprekken met mensen merk je dat iedereen een mening heeft over alle gedoe met de maatregelen die genomen zijn vanwege het corona virus.

Er lijkt een tweedeling te ontstaan in de samenleving. Ook in de kerken is het niet anders.

Dit is volgens mij een zorgelijke ontwikkeling. In de Bijbel staat dat in de “laatste dagen”de liefde zal verkillen. Dit zie je op vele terreinen gebeuren. Vele discussies lokken woorden uit die vaak niet heel vriendelijk zijn. Kijk maar eens hoe het gaat in onze Tweede Kamer. Het is goed dat mensen weer bij elkaar komen. Je ziet aan veel mensen dat er een behoefte is aan fysiek contact. Elkaar in de ogen kijken zonder een scherm is beter voor iedereen. Een mens is geschapen om contact te hebben. De anderhalve meter is dan wel afgeschaft, maar de afstand tussen mensen lijkt wel erg toegenomen.

Afgelopen week maakte ik een opmerking tegen iemand die soms een beetje negatief is. Toen ik na een kort gesprekje zei: blijf positief, was er een ander die opmerkte dat het vooral niet moest. Het is er de afgelopen anderhalf jaar ingeslopen. Als je positief getest wordt op het Covid virus dan is dat negatief voor jou. Dit is toch raar? Positief is negatief en negatief is positief. Het begint er op te lijken dat er steeds meer van die ogenschijnlijke tegenstellingen komen.

De discussies verharden en maken hete hoofden en koude harten. Discussies over geaardheid, gender, huwelijk, abortus, euthanasie, racisme, en ga nog maar even zo door. Wordt de wereld beter door al die discussies?

Wat voorheen krom was wordt nu recht gemaakt. Ik respecteer ieders mening en overtuiging maar zie toch ook een verharding en afwijzing van het Woord van God. Heel veel mensen die niets met God en de Bijbel hebben denken dat al die regels de vrijheid van de mens beperken. Het tegendeel is waar. God heeft zijn Woord gegeven om zichzelf bekend te maken en om een relatie met ons mensen te hebben. Hij verlangt ernaar om ons Zijn liefde te geven. Hij wil jouw Vader zijn. Een goede vader wil het beste voor zijn kinderen. Een goede vader wil dat je tot je doel komt en jou gelukkig maken. Daarom zijn bepaalde richtlijnen en regels nodig.

Probeer niet recht te maken wat krom is! Een banaan is nu eenmaal krom.

Sommige mensen noemen alles wat goed is, slecht. En alles wat slecht is, noemen ze goed. Die mensen veranderen het licht in duisternis. En van het donker maken ze licht. Alles wat bitter is, maken ze zoet. En alles wat zoet is, maken ze bitter. Het zal slecht aflopen met die mensen!(Jes 5:20 BGT)

Stop met discussiëren ga evangeliseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *