His story

Een tweede kans

Voor heel veel mensen is het jaar 2020 een verloren jaar. Er zijn verschillende bedrijfstaken die in de moeilijkheden zijn geraakt. Hoe was jouw jaar? Zou jij het jaar 2020 over willen doen? Als dat zou kunnen wat ga je dan doen? Wat heb je gemist in het afgelopen jaar? Wat zou het geweldig zijn als je de tijd even terug zou kunnen zetten. Zou je die tweede kans met beide handen aangrijpen?

Een mensenleven gaat niet altijd over rozen. Er zijn dingen in ieders leven die pijn doen, die minder verstandig zijn, dingen die jouw leven hebben gevormd. Het hele leven bestaat uit keuzes maken. Aan het begin van jouw leven doen veelal de ouders dat. De eerste keuze is: hoe noemen we dit kleine wondertje? Jouw naam gaat een heel leven mee. Als je opgroeit kom je voor veel keuzes te staan. Welke opleiding ga ik volgen? Wat voor werk vind ik leuk? Wie zal mijn levenspartner worden? En ga zo nog maar even door. Bij al deze keuzes kan het niet anders dat er soms ook ( vaak achteraf) foute keuzes bij zitten. Als je dan terug kijkt zou je willen dat je de klok weer terug kunt draaien. Om het vervolgens anders of beter te doen.

In de Bijbel staat een verhaal van een vrouw die een verkeerde keuze maakte. Ze had overspel gepleegd en was daarbij betrapt. Ze werd door de wetsleraren bij Jezus gebracht en Jezus werd uitgedaagd om haar te veroordelen. Hij koos voor iets anders. Op de vraag wat er met deze vrouw moest gebeuren gaf Hij een geniaal antwoord.

De wetsleraren en de farizeeën bleven hun vraag herhalen. Toen keek Jezus op en zei: ‘Wie van jullie heeft nooit iets verkeerds gedaan? Die moet als eerste een steen naar de vrouw gooien (Joh. 8 BGT).’

In die tijd was de straf op overspel de doodstraf door steniging.

Toen liepen de mensen één voor één weg, de leiders van het volk het eerst. Jezus bleef alleen achter met de vrouw die bij hem gebracht was. Hij kwam overeind en zei tegen haar: ‘Waar is iedereen gebleven? Heeft niemand je veroordeeld?’ De vrouw zei: ‘Nee, Heer, niemand.’ Toen zei Jezus: ‘Ik veroordeel je ook niet. Ga naar huis, en doe vanaf nu geen verkeerde dingen meer (Joh 8 BGT).’

Jezus gaf deze vrouw een tweede kans. Een kans om de rest van haar leven betere keuzes te maken.

We hebben in het jaar 2020 veel dingen moeten missen. Die tijd komt nooit meer terug. We staan aan het begin van een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden. Met kerst hebben we gevierd dat Jezus naar deze wereld kwam. Straks met Pasen vieren we dat Hij betaalde voor alle foute keuzes die wij met zijn allen hebben gemaakt. Als jij dat geloofd en Hem erkend als jouw Heer zul je mogen gaan in vrijheid. Als jij contact maakt met Jezus zal Hij jou niet veroordelen. Hij zal je wel de opdracht geven om geen verkeerde dingen meer te doen. Bij Hem krijg je een tweede kans. Ik wens iedereen die dit leest een geweldig nieuw jaar en een eeuwige toekomst met Jezus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *