Bidden

G..V..D….!

Gvd. Zou ik het durven? Om deze titel te gebruiken voor een blog. Er zal ongetwijfeld heel veel reactie op komen. Voluit schrijven durf ik het niet! Wat vind jij? Zou ik het toch moeten doen? Dan maar zo. De onderstaande tekst heb ik naar de site ikzoekGod.nl gestuurd. Nog even afwachten of het daadwerkelijk geplaatst gaat worden.

In de afgelopen tijd was ik veel bezig met woorden. In de blog: https://onnedevries.nl/gevoelige-snaar/, gaat het ook over woorden. Er zijn woorden die je raken. Soms bewuste woorden maar soms ook onbewuste woorden. Positieve woorden die je over een ander uitspreekt zullen een positieve uitwerking hebben. Negatieve woorden zullen het omgekeerde doen. Woorden die je eruit flapt en misschien niet eens weet wat het betekend.

Krachttermen en vloeken worden vaak uitgesproken als iemand boos of gefrustreerd is. Scheldwoorden met ernstige ziektes zijn aan de orde van de dag. De naam Jezus Christus is zo langzamerhand een scheldwoord geworden. Weet je dan wel wat je zegt?

Wat nog een stap verder gaat is vloeken. In de Bijbel staan de tien woorden die God aan de mens gegeven heeft. Mensen die (nog) niets met het geloof hebben weten vaak wel dat er 10 geboden zijn. Één van die tien geboden is: Spreek mijn naam niet zomaar uit, zonder nadenken. Als iemand dat toch doet, zal ik hem straffen (Ex 20:7 BGT).

Is het niet raar dat mensen, en misschien jij ook wel, Jezus Christus als scheldwoord gebruikt? Waarom deze naam? Ik vind het raar. Waarom niet een andere naam? Weet jij wat je zegt?

Heel veel grappige mensen die op een podium staan vinden het nodig om te vloeken. In veel films is het gewoon om God damn te roepen. De volgende regel vind ik moeilijk om op te schrijven.

Weet jij wel wat “God verdomme” betekend? Deze vloek is een vraag aan God. Je vraagt God om jou te verdoemen. Ja, je spreekt een vloek uit over jezelf. Wist je dit wel? Er is een God die niet wil dat jij naar de verdoemenis gaat. Hij heeft er alles aan gedaan om jou een mooie eeuwige toekomst te geven. Hier mag je voor kiezen. Je zou ook ervoor kunnen kiezen om andere woorden te gebruiken. En als je dan toch een krachtig woord zoekt? Roep eens: Kip Tandoori. Klinkt ook wel lekker toch? Ik weet niet of het lekker is want ik heb het nog nooit gegeten.

Ik zal je niet vragen om nooit meer te vloeken. Ik zal je niet vragen om de naam Jezus niet weer te gebruiken om jouw woorden kracht bij te zetten. Voor mensen die in God geloven is de naam Jezus zeer waardevol. Zijn naam is voor veel mensen een heilige naam. Het doet mij pijn als mensen deze naam als scheldwoord gebruiken. Het raakt mij. Mijn hoop is dat doordat je deze blog leest bewuster met jouw woorden omgaat.

Het is inmiddels geplaatst op de site van ikzoekGod met een andere titel. Ik ben benieuwd of en hoeveel reactie dit zal geven. Mijn hoop is dat er mensen zullen zijn die dit lezen en gaan nadenken over de woorden die er soms bewust of onbewust uit hun mond komen.

  Doorsturen van deze blog? Graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *