His story

GESCHIEDENIS VERWIJDEREN

Kom jij wel eens op sites die je beter niet kunt bezoeken?

Ik denk dat iedereen dat wel eens meemaakt. Dan is het handig om de geschiedenis te wissen en een virusscanner alle ongewenste bugs te laten verwijderen. Opgeruimd staat netjes!

Opruimen is niet bepaald mijn hobby. De afgelopen dagen is mijn lieve dochter als een rode tornado door mijn huis gegaan. Sinds ik hier alleen woon heeft de tijd stilgestaan. Ik nam er niet de tijd voor en had er al helemaal geen zin in om op te ruimen. Alle spullen van mij en de eerdere bewoners van dit huis lagen opgeslagen op de verschillende kamertjes.

Alle meestal overbodige spullen zijn uit alle kamers verwijderd en opgeslagen op de benedenverdieping. Deze morgen moest ik door alle brieven, kaartjes, foto’s en nog veel meer. Ik mocht bepalen wat er weg kan en wat ik beslist niet kwijt wil.

Wat kom je dan tegen? Lieve kaartjes van mensen die jou een bemoediging hebben gestuurd. Oude contracten van oude werkgevers. Diploma’s, cijferlijsten, rouwbrieven, geboortekaartjes, uitnodigingen voor trouwerijen, oude foto’s van kilo’s geleden en nog veel meer. Er zijn goede maar ook minder goede herinneringen bij.

Ik zit hier soms met een glimlach en soms met pijn in de ziel.

Nu ik bijna klaar ben met sorteren blijft er niet zoveel over. Een mens maakt in zijn leven veel mee. Goede maar helaas ook minder goede tijden. De vraag is: wat doe ik hiermee? Bewaar ik alles of ga ik te zijner tijd opruiming houden. Nu ik de deur van mijn kast open doe zie ik alles op een ruime plek staan. Door dingen op te ruimen komt er letterlijk ruimte. Er is weer plek voor nieuwe dingen.

Het is goed om ook herinneringen die jou hebben beschadigd een plek te geven. Of er afstand van doen. Ook dan komt er weer ruimte voor nieuwe dingen. Nieuwe dromen. Als je de foute keuzes en zonden aan Jezus geeft wil Hij jou vergeven. Hij wist jouw geschiedenis uit en vernietigd het.

Door Christus is er een einde gekomen aan jullie zondige bestaan. Dat gebeurde toen jullie gedoopt werden. Want de doop is een soort besnijdenis. Het is niet een gewone besnijdenis door mensen, maar het is een teken dat je bij Christus hoort. Jullie zijn gedoopt. Toen zijn jullie eigenlijk samen met Christus begraven. Maar God heeft Christus uit de dood laten opstaan. En omdat jullie geloven in die kracht van God, zijn jullie samen met Christus opgestaan. Vroeger waren jullie eigenlijk dood. Want jullie hoorden niet bij Gods volk, en jullie deden slechte dingen. Maar God heeft al jullie zonden vergeven, en jullie samen met Christus levend gemaakt. Onze zonden waren opgeschreven op een lange lijst. Die lijst was bedoeld om ons te veroordelen. Maar God heeft die lijst weggedaan. Hij heeft hem vernietigd toen Christus stierf aan het kruis (Kol 2 BGT).

Welke geschiedenis zou jij willen verwijderen?

Vandaag komen mijn kinderen om nog wat herinneringen op te halen. En misschien nog iets mee te nemen wat ze echt niet kwijt willen. Maandag gaat de rest naar het stort. Geschiedenis verwijderd!!!

Deze kaart kwam ik tegen in een van de vele dozen.

De tekst die ik toen meekreeg raakt mij nu weer. Ik wil mij laten leiden door Zijn Geest en het verhaal vertellen van de Grote IK BEN.

THE FUTURE BEGINS WITH HIS STORY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *