His story

HET GELE BANKJE

Enkele weken geleden hoorde ik een gesprek over “het gele bankje”. De bedoeling is dat je samen op dit bankje gaat zitten en even tijd voor elkaar hebt om te praten. Dit gesprek bleef bij mij haken.

Ik mag al een paar jaar dienen bij de Teenzone van Opwekking. De eerste keer dat ik bij de talkzone kwam gaf de teamleider de instructies. Op een gegeven moment zei ze dat de naam “talkzone” eigenlijk niet goed gekozen was. Het moet eigenlijk de “luisterzone” zijn. Het is de bedoeling dat de tiener die bij jou komt praat en dat jij luistert. Het leuke is dat die instructie ook werkelijk wordt uitgevoerd. Als een talkzone medewerker te veel aan het woord is wordt hij of zij op de schouder getikt. Je wordt dan geattendeerd dat je teveel praat en niet genoeg luistert.

Met de bovenstaande woorden wil ik iets doen.

Ik heb een bankje gekocht. Dit bankje heb ik een gele kleur gegeven. En hier ik ga een plek voor zoeken. Geel is een vrolijke kleur de kleur van de lente. Deze uitleg vond ik op het internet.

Geel is de kleur van de zon, de kleur die emoties oproept. Denk maar eens na hoe jij je voelt als de zon sinds lange tijd weer schijnt. Een kleur die door mensen als zeer positief en energiek ervaren wordt is de kleur geel. Geel wordt gezien als een jeugdige, optimistische kleur die de aandacht grijpt. De kleur wordt geassocieerd met energie, zon, lente, zomer, geluk en straalt vriendelijkheid uit.

Het gele bankje wordt een luisterbankje. Een bankje voor een goed gesprek, voor gezelligheid, voor gebed, voor vragen over God, voor vragen aan God.

Op het bankje is plaats voor twee personen. Het is 120 centimeter lang en 50 centimeter breed. Anderhalve meter afstand is niet mogelijk. Ik denk dat er mensen zijn die behoefte hebben om dichterbij te komen na alle beperkende maatregelen van de afgelopen jaren. Mijn hoop en gebed is dat er mensen zullen komen die op het bankje gaan zitten. Dat er gesprekken zullen ontstaan die heel dichtbij zullen komen. Gesprekken van hart tot hart. Het bankje heeft geen rugleuning. Het is dus mogelijk om naast elkaar maar ook om tegenover elkaar te zitten. Het is soms moeilijk om iets te vertellen waar je je voor schaamt. Dan went je de ogen af. Dan kan het veiliger voelen om naast elkaar te zitten. Als je tegenover elkaar zit kijk je elkaar aan en zie je wat het met jouw gespreksgenoot doet. Daar kunnen geen appjes of mailtjes tegenop.

Ben jij een kind van God? Sta op en ga! Het is de hoogste tijd. Stop met discussiëren en ga getuigen van Zijn liefde.

verkondig de boodschap, dring aan, of het nu gelegen komt of niet, weerleg, berisp, moedig aan, wees altijd geduldig en blijf de mensen onderrichten (1Tim 4:2 GNV).

Ben jij nog geen kind van God? En weet je niet hoe je dat kunt worden. Stuur dan gerust een berichtje om eens af te spreken. Ik help je graag. Dit mag op het “gele bankje” maar ook op ieder ander bankje.

One thought on “HET GELE BANKJE

  1. Dennis Timmermans schreef:

    Wat een mooi bijzonder en vrolijk bankje Onne. Ik had er al over gelezen en vandaag mocht ik hem aanschouwen. Ik hoop dat je er vele mooie gesprekken om mag voeren, maar al is het er maar 1 dan heeft het bankje zeker al zijn werk gedaan.

    Gods zegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *