His story

HET GEVOEL

Je hebt het gevoel dat je iets moet schrijven over gevoel. Wat doe je dan?

Gevoel is zo ongrijpbaar en kan je behoorlijk bezig houden. Een mens is gemaakt met gevoel. Gevoel dat letterlijk is en gevoel dat van binnen zit. Letterlijk gevoel: als je op de duim slaat en intense pijn het gevolg is. Deze pijn zal waarschijnlijk snel over zijn. De wonden herstellen na een paar weken volledig. Gevoel dat van binnenuit komt is anders. Het kan er soms behoorlijk naast zitten. Als je het gevoel hebt dat iemand jou niet leuk vindt hoeft dat niet de waarheid te zijn.

Als je in gesprek gaat met diegene, valt het vaak heel erg mee. Door met elkaar te praten ontstaat er begrip voor elkaar. Soms heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent, het gevoel dat je het niet kunt of het gevoel dat je er niet bij hoort, dan kunnen deze gevoelens je behoorlijk bezig houden. Het kan zo ver gaan dat je het leven niet meer ziet zitten. In een eerdere blog heb ik al een keer iets geschreven over zelfdoding. https://onnedevries.nl/ik-zie-het-niet-meer-zitten/

Gevoel van binnen kan heel bedrieglijk zijn. Is het gevoel een feit of is het een gedachtespinsel? Je kunt in grote problemen raken door negatieve gedachten. Als je er in gaat geloven kun je er zeker van zijn dat het jou negatief zal beïnvloeden. Hoe is jouw zelfbeeld? Wat zegt God eigenlijk over jou?

In Psalm 139 zegt Hij:  

U maakte mij in de buik van mijn moeder. Elk deel van mijn lichaam hebt u gevormd. Ik dank u daarvoor. Want het is een wonder, zoals ik gemaakt ben. Alles wat u maakt, is een wonder.
Dat weet ik heel goed (BGT).

En in Genesis 2:

Toen zei God: ‘Laten we mensen maken! Mensen die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken.
God schiep de mens als het evenbeeld van zichzelf. Hij schiep de mens: man en vrouw.
God keek naar alles wat hij gemaakt had, het was erg mooi (GNV).

God zegt dat jij een wonder bent en dat je naar Zijn beeld bent gemaakt. Alles wat Hij gemaakt heeft is erg mooi. Jij ook! Soms is het gevoel anders. Als dit gebeurt, lees dan deze woorden en geloof dat het waar is. Wat mij ook helpt is dat, als sombere gedachten in mij op komen, ik positieve muziek ga luisteren. Dit kan gevoelige snaren raken en de stemming veranderen. Er zijn mensen die gevoeliger zijn dan anderen. Ik heb een boek gelezen over hooggevoeligheid. Als je hooggevoelig bent kan dat lastig zijn. Maar het kan ook een zegen zijn. Dit boek heeft mij meer inzicht gegeven over hoe ik in elkaar zit. Het helpt om te begrijpen waarom en hoe je reageert op bepaalde mensen en situaties. Het gevoel en jouw gevoeligheid kan en mag anderen tot zegen zijn. Het onderstaande lied is al heel oud maar raakt mij elke keer weer. Het doet je beseffen dat Hij mij ziet. Dat Hij mij nooit in de steek zal laten. Hij houdt van mij en ook van jou! Ik heb het gevoel dat deze blog klaar is, maar ik kan mij vergissen!

Ik heb ook het gevoel dat deze blog voor één iemand is!

Ben jij dat? Reageer dan en stuur een berichtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *