Nederland

HET ZAL TOCH NIET???

De A28 is bij Assen in beide richtingen afgesloten, omdat daar vanochtend vroeg drie vrachtwagens op elkaar zijn gebotst. Er zijn drie gewonden gevallen.
Het ongeluk heeft een enorme ravage veroorzaakt op beide weghelften.Er was een vrachtauto met bieten, een met bouwmaterialen en één met post (van post.nl) betrokken.
De A28 ligt bezaaid met bieten.

Wat heeft dit met mij te maken? Nou dat zal ik vertellen! Je zult pas aan het eind zien hoe het afloopt. Is het een “Happy end” of wordt het een ramp (niet stiekem doorscrollen). Het gebeurt mij redelijk vaak dat als ik iets koop, er iets niet klopt. Dat ik weer terug naar de winkel, garage of restaurant moet. Een scooter die bij de proefrit perfect loopt, maar als hij één keer bij jou op het erf staat zegt: doe het zelf maar! Een piekfijn busje dat als je voor een “grote beurt” naar de garage gaat, meer gaten heeft dan strikt noodzakelijk is. Een nieuwe fiets die na twee weken uit het hokje wordt gestolen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Je zult begrijpen dat ik hier redelijk onzeker van word.

Twee maanden geleden had ik een goed idee. Ik wil voor de donkere dagen iets hebben waar ik muziek mee kan afspelen. Muziek is iets wat mij in moeilijke donkere dagen op de been houdt. Na lang wikken en wegen besloot ik om een “Bluetooth speaker” aan te schaffen. De koopjesjacht begon. Zoeken op het net, kijken en luisteren in verschillende winkels, kijken en vergelijken en bedenken wat ik eigenlijk wil. Op een dag kwam de perfecte aanbieding. Een winkelketen had een jubileum en gaf 20% korting en zelfs nog eens 20% op een bepaalde dag. Één minuut over twaalf log ik in op de site van die winkel en bestel met 40% korting een mooi zwart muziek apparaat. Op de site stond: vandaag besteld, morgen in huis.

Je zult het misschien niet geloven, maar de volgende dag kwam er niets. Omdat het via een bestaande winkel ging ben ik na vier dagen wachten maar even langs gegaan. De zeer vriendelijke verkoper stond mij te woord. Nee, meneer het artikel is nog niet binnen. Ik zal even met het hoofdkantoor bellen. Twee dagen later was er een week versteken. Omdat ik toch in de buurt was nog even vragen. Ja, meneer volgende week donderdag moet het binnen zijn maar ik heb nog geen bevestiging. Een week ging voorbij. Weer even informeren. Nee, meneer er is nog geen bevestiging. Ik ga weer bellen! Volgende week donderdag komt het zeker. De bevestiging komt op woensdag de volgende dag gaat het gebeuren. De hele dag gewacht en aan het eind van de dag toch maar even gebeld. Ja, meneer er was een misverstand, het komt morgen met post.nl. Die morgen is dus vandaag en dan lees je het bovenstaande bericht. HET ZAL TOCH NIET? Het moet toch niet gekker worden. Dit overkomt mij dus heel vaak. Je zou er moedeloos van worden. Heb jij dat ook wel eens? Dat alles in jouw leven mislukt? Wat ga je dan doen? Ga je bij de pakken neer zitten of recht je de rug en ga je gewoon door? Vorige week was ik bij het Heartbeat Weekend. Dit is een jongerenweekend dat gehouden wordt in Ambt-Delden. Op zaterdagavond was Gor Khatchikyan de spreker. Hij deelde iets uit zijn leven. Toen hij als statusloze asielzoeker werd afgewezen omdat hij geen papieren had, zakte hij door zijn knieën en huilde bitter. Maar hij rechtte zijn rug en ging door. Als je nu kijkt wat hij allemaal heeft bereikt en hoeveel mensen hij inspireert, kan ik alleen maar heel veel bewondering voor hem hebben. Wat is nu de moraal van dit verhaal:

Geef nooit op want er komen betere tijden. Het beste komt nog.

P.S. in de gestrande vrachtwagen zat gelukkig niet mijn bestelde muziekdoosje. Ik heb hem afgehaald bij de vriendelijke verkoper. Een verhaal met een “Happy end”.
Zo kom ik de donkere dagen wel door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *