His story

Honderd keer

Toen ik op een dag mijn domeinnaam registreerde kon ik niet vermoeden dat het deze uitwerking zou hebben. Vier jaar geleden ben ik begonnen om mijn gedachten en andere hersenspinsels op te schrijven. Hier mocht ik diverse blogs van maken. De blog die jij nu leest is de honderdste. Meer dan 30000 keer zijn al die blogs aangeklikt. Dat is gemiddeld 300 keer per blog. Elke blog heeft ongeveer 500 woorden. Dat zijn er een half miljoen totaal. De bezoekers van mijn site zijn verspreid over de hele wereld. Nederland, Duitsland, Roemenie, België, Zuid-Afrika, Canada, Amerika, China, Noorwegen, Israel, Egypte, Bulgarije, Engeland en meer. Dit zijn landen waar ik contacten mag hebben. Ook op de site ikzoekgod.nl zijn blogs met mijn teksten te vinden. De tien blogs die daar staan hebben gemiddeld ook 300 bezoekers met uitschieters tot 1000 lezers.

Het is leuk om te horen dat mensen het waarderen. Het is goed om te zien dat lezers ook steeds terug komen om de volgende blog te lezen. Maar dat is niet het doel van deze site. Mijn diepste motivatie is dat het verschil zal maken in een mensenleven. De kaart op de foto kreeg ik zes jaar geleden van iemand die ik een klein duwtje mocht geven. Dit kaartje heeft ook in mijn leven verschil gemaakt. Het besef dat, als jij Jezus volgt en je de Heilige Geest de ruimte geeft in jouw leven, je een positief verschil mag maken. Dan is het mogelijk om de bestemming van iemand voor altijd te veranderen. Door het Verhaal van Jezus, en zijn eeuwige toekomst te delen, hoop en bid ik dat mensen een beslissing maken om Hem te volgen en Hem erkennen als Redder en Heer. Al is het er maar één.

Soms bekruipt mij de gedachte dat het leven mij door de handen glipt. Op een dergelijk moment is het goed om achterom te kijken. Wat ging er goed? Of om vooruit te kijken. Wat kan er beter en wat wil ik nog doen? Honderd is een mooi getal. Zou ik honderd jaar willen worden? Als ik naar mijn lichamelijke toestand kijk lijkt dat niet reëel. Het gaat ook niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit.

Abraham was honderd jaar toen zijn beloofde zoon Izak werd geboren. Hij moest lang wachten op de belofte. De belofte dat zijn nageslacht een groot volk zou worden heeft hij nooit gezien. Maar Abraham vertrouwde God. Hij was zelfs bereid om Izak te offeren. Zijn geloof is een groot voorbeeld.

Dit jaar word ik zestig jaar. Ik hoop nog veel inspiratie te krijgen en dit in een blog te verwoorden. Ook ik zal niet zien wat voor impact de woorden zullen hebben, maar woorden die van God komen zullen zijn uitwerking niet missen. Dit is de belofte die God zelf heeft gegeven en daar wil ik op vertrouwen. Zo zal Mijn woord zijn dat uit Mijn mond uitgaat:

Het zal niet vruchteloos tot Mij terugkeren, maar het zal doen zo zal Mijn woord zijn dat uit Mijn mond uitgaat: wat Mij behaagt, en het zal voorspoedig zijn in hetgeen waartoe Ik het zend (Jes 55 HSV).

Mijn doel is om voor en door Jezus te leven. Dit doe ik met vallen en opstaan. Wanneer dit leven stopt weet ik dat ik voor altijd bij Hem zal zijn. Als mijn leven stopt hoop ik dat mensen zeggen: het was van waarde wat hij heeft gedaan. Als ik Jezus in de ogen mag kijken hoop ik dat Hij zegt:

Uitstekend, zei zijn heer. Je bent een goed en trouw dienaar. Iets kleins heb je goed beheerd, nu zal ik je over iets groots aanstellen. Kom binnen en vier feest met mij (Mat 25:21 GNV).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *