Nederland

IK ZIE HET NIET MEER ZITTEN.

Het is kwart voor twaalf op 10 augustus 2018. Ik lig al op mijn bed maar kan niet in slaap komen. Morgen vertrek ik naar Elburg waar ik twee weken mag dienen als “Camping pastor”. Het is zeer frustrerend als je de volgende dag vroeg op moet en je kunt niet slapen. Ook deze avond begon het te malen in mijn hoofd en kreeg ik iemand in gedachten, die ik ooit één van mijn kaartjes heb gegeven. Deze persoon reageerde hier op en sindsdien heb ik nog wel eens contact. Deze persoon heeft een relatie gehad die zeer abrupt tot een definitief einde kwam. De partner van heeft zelf een einde aan het leven gemaakt. Dit verhaal heeft mij diep geraakt en kwam weer boven omdat er gisteren in het nieuws was dat een P.V.V. Kamerlid zich van het leven heeft beroofd. Een paar weken geleden werd er bekend gemaakt dat zelfdoding, onder jongeren tussen de 10 en 20 jaar, was verdubbeld.

Ik vraag mij af: wat is er aan de hand in Nederland en in de wereld? Waarom neemt dit juist in deze tijd hand over hand toe. Ik weet het niet! Zou het kunnen komen van de toenemende druk van de maatschappij? Je moet presteren anders val je buiten de boot. Hoe je er uit ziet, en naar je gekeken wordt, is in de wereld heel belangrijk. Vooral meisjes hebben hier problemen mee en vergelijken zich dan ook vaak met anderen. En waar komen toch al die depressies vandaan?
Of zou het iets bovennatuurlijks zijn? In de Bijbel staat dat in de eindtijd:” de duivel rond gaat als een brullende leeuw.”

Het bovenstaande schreef ik een paar weken geleden. Ik ben nu weer terug van een geweldig mooie tijd op de camping. Ik mocht heel veel nieuwe mensen ontmoeten en heel veel gesprekken hebben met verschillende generaties. De camping zit op loop afstand van pretpark Walibi, en het evenemententerrein waar ook de Opwekking conferentie wordt gehouden. Het eerste weekend van mijn verblijf, werd er op dit terrein een ander “feestje”gehouden. Het hele weekend van donderdag t/m zondag was het Lowlands festival. De jongens waar ik mee gesproken heb, noemden het niet Lowlands maar Blowlands. Dit omdat er alle denkbare verdovende middelen worden gebruikt. Ik was wel een beetje nieuwsgierig hoe dit terrein er nu uit zou zien en ben via een achterdeurtje even gaan kijken (dit was de dag voor aanvang). Toen ik weer in mijn caravan was heb ik even gekeken naar de “playlist”. Één naam sprong er voor mij uit. Er was een band met de naam; Suicideboys. Hieronder volgen een paar teksten uit hun nummers.

Demons rising out the crypt, I snort me a fat line
Crucify me with the nails in my feet
Cut Throat with the deathwish, raised where the savage lives
When I’m up in hell I turn fire to snow, bitch
That let you all know I’m the bastard of Satan

Deze teksten zijn nog vrij netjes. De meeste teksten zijn doorspekt met sexuele, drugsgerelateerde en religieuze uitingen. Ik weet niet wat deze jongens precies willen zeggen, en wat hun doel hiermee is, maar ik kan mij niet zo goed voorstellen dat mensen hierdoor geholpen worden.

Het breekt mijn hart als ik bedenk dat zelfs tieners, die nog een heel leven voor zich hebben, het leven niet meer zien zitten en zichzelf iets aan doen. In de gesprekken met jongeren uit “de wereld” heb ik heel veel gehoord waar je niet blij van wordt. Ik wil er alles aan doen om verschil te maken in mensenlevens. Ik wil mensen wijzen op Jezus die de weg de waarheid en het leven is. Alleen Hij kan je (zalig) gelukkig maken. Een glimlach, een lief kaartje, een schouderklopje of een luisterend oor kan mensenlevens redden. God wil jou en mij gebruiken. Wij mogen zijn handen, voeten, ogen, oren, mond en hart zijn. God houdt van alle mensen. Ook van al die duizenden die op (B)Lowlands waren. We hebben werk te doen. Heer, hier ben ik! zend mij! Ik zie het zitten samen met Hem die alle macht heeft in de hemel en op de aarde. Zie jij het zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *