Nederland

JIJ BENT PRACHTIG!

KAARTJES
Omdat ik met mijn oude dieselcamperbusje de stad Arnhem niet in mag, ben ik een dag eerder al vertrokken richting het Gelredome. Ik ben neergestreken op een camping net buiten Arnhem. Dit weekend mag ik voor de EO vrijwilliger bij de Jongerendag zijn. Wat ga je dan doen op de “day before”. Vanmorgen ben ik op mijn fiets gestapt en ben ik gaan fietsen. Dat is op zich vrij logisch, want dat doe je op een fiets. hahahahahaha!!!

Ik had al een route uitgestippeld, dus ik kon zo op pad gaan. Sommigen van jullie weten misschien wel dat ik altijd kaartjes bij mij heb waarop staat: jij bent prachtig (voor meisjes) en jij bent een winnaar (voor jongens). Als ik dan op pad ga, vraag ik God om mij iemand aan te wijzen die ik zo’n kaartje mag geven. Het is hier vrij heuvelachtig en dat zijn we in Fryslan niet gewend. Na een behoorlijk steile klim begon de afdaling en vloog met een rotgang naar beneden. Op een kruispunt zag ik in een flits een groep jongeren zitten. Zes jongens en één meisje. Ik keek naar het meisje en zag dat ze een joint aan het draaien was. Dit raakte mij en hoewel ik door mijn snelheid al bijna duizend meter verder was, kneep ik in de remmen en ging ik terug. Ik fietste rustig de heuvel weer op en stopte bij deze groep jongeren. Ze waren, denk ik, tussen de dertien en zestien jaar. Ik vroeg het meisje of ik haar iets mocht geven. Op haar ja, geef ik een kaartje met “jij bent prachtig”. Ze is blij verrast en zegt: “die ga ik bewaren”. Ik zeg haar dat ik hoop dat ze altijd “prachtig” zal blijven en dat ze voorzichtig moet zijn met het roken van een joint. Pas op dat je er niet aan vast komt te zitten, zeg ik. Ze geeft aan dat ze het onder controle heeft en bedankt mij voor het leuke kaartje. Ik stap weer op mijn fiets en daal weer af.

Afgelopen weekend mocht ik met veel tieners praten en bidden. Tieners die een keuze hebben gemaakt om Jezus te volgen. Een paar dagen later kom je een tiener tegen die midden in een jongensgroep een joint zit te roken. Wat een tegenstelling!

Tijdens de rest van mijn fietstochtje dacht ik hier over na. De conclusie was: er wordt een strijd gestreden om tieners en jongeren. De strijd is tussen licht en duister. Voor mij, en ook voor mensen die in het licht wandelen, een uitdaging om dat licht te laten schijnen in een duistere wereld.

Hier wil ik mij de komende jaren voor inzetten. Mijn verlangen is om verschil te maken in mensenlevens en Zijn verhaal door te geven. De tegenstander gaat rond als een brullende leeuw, maar is al verslagen. Wij mogen gaan in zijn naam en in zijn overwinning gaan staan.

Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de ​duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi.
(1 Petrus 5 BGT).

3 thoughts on “JIJ BENT PRACHTIG!

 1. Don Dekker schreef:

  I think you are doing great work , working with young people and teenagers. They are the future of the church and the world. I pray that you will help keep the light shining in this dark world.

  1. Onne de Vries schreef:

   thank you very much! do i know you? what is you're passion?
   greetings Onne

   1. Don Dekker schreef:

    Thank you for replying to my E-mail. No,you don't know me. I live in the US. (Please don't hold that against me.) It all started when I was looking at Facebook pages of people in the Netherlands looking for possible relatives and to learn more about the Netherlands. Somehow I came across your FB page and I saw that you work for a religious organization. That caught my attention and I started reading. I'm glad to see there are people working with and standing up for children and young people. I'm surprised you have so many events for teens.
    Don

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *