Nederland

KEUZESTRESS

Het hele leven bestaat uit keuzes maken en dat kan soms behoorlijk lastig zijn. Veertig jaar geleden kreeg ik mijn eerste betaalde baan in een supermarkt. Het was een winkel met een beperkt assortiment. Er waren zo’n 1500 verschillende artikelen. De keuze was in die tijd groot genoeg en het liep als een trein. In de loop van de tijd zijn er verschillende winkels bijgekomen en werd het assortiment steeds groter. Maar ook de keuzestress nam toe. De winkels van nu hebben tussen de 10000 en 30000 verschillende artikelen. Bij welke winkel ga je de boodschappen halen? En als je dan voor een schap staat wat ga je kopen? In de winkel waar ik werkte bestond het schap van de soep uit een deel droog en een deel blik met vijf verschillende smaken. Als je nu in een supermarkt komt zie door de bomen het bos niet meer. Honderden pakjes, doosjes, blikken en ga zo maar door. Als je voor het Cosmeticaschap staat krijg je helemaal hoofdpijn van de keuzestress.

Dit zijn dan je dagelijkse boodschappen. Maar wat doe je als je een wat duurder item wilt kopen? Dan gaat de prijs en de aangeboden mogelijkheden meespelen. Het is een hele studie geworden om een nieuw apparaat aan te schaffen met al zijn mogelijkheden of onmogelijkheden.

Mijn stelling is: hoe meer keuze, hoe meer stress.

Spring in het diepe en ervaar dat Hij jou opvangt. Vraag Hem om in jouw leven te komen en Hij zal het doen. Het is de beste keuze ooit!

Als je een keuze moet maken die jouw leven behoorlijk zal veranderen is dat soms heel moeilijk.

Ik weet niet of er een onderzoek is geweest over hoe vaak of hoeveel keuzes mensen in hun leven moeten maken. Het zijn er heel erg veel. Om de goede keuze te maken helpt het als je stevig in je schoenen staat. Als je, zoals ikzelf, behoorlijk onzeker bent geworden omdat je wel eens een foute keuze hebt gemaakt kan dat veel stress opleveren. Bij de vraag ‘Wat zal ik vandaag eten?’ Zijn de gevolgen niet zo groot. Het kan hooguit niet zo goed smaken en dan eet je de volgende dag iets anders. Maar als je een keuze moet maken die jouw leven behoorlijk kan veranderen is dat soms heel moeilijk.

Is dit misschien ook de reden dat mensen het zo moeilijk vinden om in God te geloven? In God geloven vraagt ook om een keuze. God heeft de mens gemaakt met een vrije keus en wil dat jij vrijwillig voor Hem kiest. Geloven is ook vertrouwen. Het zal jouw leven veranderen en dat vinden we spannend. Kiezen voor Jezus gaat eigenlijk tegen alle logica in. Bij het kopen van iets kijk je naar alle voors en tegens. Als er genoeg voors zijn ga je het doen. Bij geloven is het precies andersom.


Je mag kiezen en dan pas ga je het zien. Eerst geloven en dan zien.


Pssst… zal ik jou een geheim vertellen? Voor Jezus kiezen is de beste keuze die je kunt maken. Ik heb het gedaan en het heeft mijn leven veranderd. Het is natuurlijk niet allemaal halleluja en niet alles is perfect, maar ik weet waar het naartoe gaat. Dat geeft rust in je leven. Heb jij die rust (nog) niet? Spring in het diepe en ervaar dat Hij jou opvangt. Vraag Hem om in jouw leven te komen en Hij zal het doen. Het is de beste keuze ooit!

Ik leid jullie door de woestijn. Jullie zullen geen dorst hebben, want ik zal water uit de rotsen laten stromen. Maar dit zeg ik ook: Alleen de mensen die mij trouw zijn, zullen in ​vrede​ leven.’(Jesaja 48:21,22 BGT)

Weet je niet hoe? Ik wil je helpen. Neem contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *