Nederland

KIJK NIET ZO BOOS!

Ik dacht: ik doe het gewoon. De afgelopen jaren is het duidelijk te merken: Je wordt ouder papa! Je ziet jezelf langzaam veranderen en alles wat vroeger stevig en strak zat, gaat een beetje hangen. Nu heb ik als ik diep nadenk, wat ik regelmatig doe, rimpels in mijn voorhoofd en zakken mijn oogleden over mijn toch al niet grote ogen. Ik krijg dan ook wel eens de opmerking: kijk niet zo boos! Terwijl ik dat helemaal niet ben. Ik vergelijk mijzelf wel eens met een ei. Aan de buitenkant hard en aan de binnenkant zacht. Afgelopen week heb ik de “stoute schoenen” aangetrokken en heb mijn oogleden laten corrigeren. Op dit moment zie ik er niet uit, maar dat zal wel weer bijtrekken. In 1 Samuel 16 vers 7 staat:

Het is namelijk niet wat de mens ziet, want de mens ziet aan wat voor ogen is, maar de HEERE ziet het hart aan. (1 Samuel 16:7 HSV).

Mensen zijn niet in staat om een ander in zijn of haar hart te kijken en dat is soms maar goed ook. Zelf heb ik heel vaak meegemaakt dat mensen mij niet zo goed begrepen of dat ik verkeerde signalen uitzond. Mijn excuses hiervoor. Ik bedoel het meestal niet zo! God weet wat er van binnen zit en ik zal mij bij Hem moeten verantwoorden. Er zijn best nog dingen in mijn leven die nog een stuk beter kunnen, maar ik weet ook dat er veel momenten zijn waarbij het goed gaat. Mijn hart is bewogen met mensen die geen hoop of veel verdriet hebben. Ik vertel ze graag van die God: die het hart aanziet. Hij ziet ook de gebroken harten en is bij machte om van de scherven van jouw leven iets moois te maken. Zelf ben ik hier een voorbeeld van. Wil je mijn persoonlijke verhaal horen? Dan mag je mij altijd contacten. Als de wonden helemaal hersteld zijn, moet ik misschien wel een nieuwe profielfoto laten maken omdat ik er heel anders uitzie. Als mijn ogen dan “blij kijken”, ben ik dat ook. Als mijn ogen “verdrietig kijken”, ben ik dat ook. Als ik dan “boos kijk”, ben ik dat ook.

Er wordt wel gezegd:

De ogen zijn de spiegels van de ziel.

Ik hoop dat, doordat mijn ogen (buitenkant) beter zichtbaar zijn, je iets van mijn ziel (binnenkant) kunt zien. De foto “Onne nu” volgt als mijn gezicht weer toonbaar is. Op mijn Facebook staan nog meer ogen (album: ogen de spiegel van de ziel). Reageren op deze blog vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *