His story

LET ME BE ME!

Let me be me, not what you want me to be.  Je moet dit, je moet dat. Je mag niet hier, je mag niet daar. Er zijn altijd mensen die van alles van jou vinden en jou proberen te veranderen. Het gebeurt dat er “over” jou gepraat wordt en niet “met” jou. Of heb jij daar helemaal geen last van? Ik wil niet zeggen dat enige feedback verkeerd is, maar het kan ook teveel worden. Het zal wel aan mij liggen, maar ik krijg soms feedback die niet zo opbouwend is en daar word ik niet echt vrolijk van. Het rare is dat, als ik mij vrij voel en echt lekker in mijn vel zit, er soms mensen zijn die zich aan mij irriteren en mij niet begrijpen. En dat begrijp ik dan weer niet. Misschien ben ik wel een bijzonder geval (ik weet het zeker), maar geloof mij, ik heb een goed hart en bedoel het goed.

Ik wil verschil maken in mensenlevens, is een spreuk op de site. Dit is mijn passie en geeft steeds meer compassie voor, vooral, jonge mensen. Een passie heeft in mijn ogen iets positiefs, een persoon of ding waar je van houdt en waar je graag tijd in stopt. Wat mij niet blij maakt, en ook wel verdrietig, is dat er vaak stickers op mensen wordt geplakt en die zijn moeilijk weer te verwijderen. Je kunt soms in een “hokje” worden gedrukt, waar je niet of nauwelijks meer in kunt bewegen. Als ik weer eens stevig word aangeklaagd, en er negatieve woorden worden gezegd, is mijn reactie niet altijd even verstandig. Ik trek mij soms helemaal terug, vermijd confrontatie, pas mij aan of zeg helemaal niets meer. Dit is GEEN goede reactie (dat weet ik) maar ik voel mij dan machteloos en weet niet wat ik wel of niet moet doen. Wil je mij vergeven als dit jou is overkomen door mijn reactie? Heb je een tip: hoe dan wel?

What would Jezus do?

Ik wil mij niet vergelijken met Jezus, hoewel ik graag op Hem wil lijken, wat Jezus deed paste ook niet in de “hokjes” van die tijd.
Hij vroeg een vrouw om water. Dat was “not done” om als man een vrouw te vragen. Ze is bovendien een Samaritaanse en Joden gingen niet met hen om. Hij liep op het water. Hij gaf meer dan vijfduizend mensen te eten van vijf broodjes en twee visjes. Hij genas op de shabbat, sprak tegen de storm, stuurde demonen weg, Hij liet zijn voeten wassen met de tranen van een hoer, Hij raakte een Melaatse man aan om hem te genezen, Hij sprak tegen een man die al drie dagen in het graf was en riep dat hij moest komen, Hij vroeg vergeving voor de mannen die Hem aan een stuk hout spijkerden. Hij bracht het ultieme offer in mijn plaats. Er is natuurlijk nog veel meer, maar dat mag je zelf lezen! Kijk maar in de Bijbel. Hem wil ik volgen en doen wat Hij deed. Het maakt Jezus niet uit wie Hij voor zich heeft. Hij praat met iedereen en helpt mensen die hulp nodig hebben.

God rechtvaardigt de mensen door hun geloof in Jezus Christus, hij spreekt allen vrij die geloven. Er is geen verschil meer tussen de een en de ander: alle mensen hebben gezondigd en moeten het stellen zonder Gods heerlijke aanwezigheid (Rom. 3:22,23 GNB).

Jezus nam het risico om anders te zijn en moest dat bekopen met zijn leven. Hij deed dat om de mensheid te redden van de dood. Ik wil het risico nemen om anders te zijn om die “ene” te redden. Al is er maar één die door mij het “leven” vindt, dan is mijn leven de moeite waard geweest.

Een jaar geleden op 18 juli plaatste ik de eerste blog op mijn eigen website. Deze blog is de vijftigste. Ik ben heel erg nieuwsgierig wat mijn lezers (ongeveer 1500 per maand) er van vinden. Mijn verzoek is: wil je mij op onnedevries@live.nl een reactie sturen met feedback? Wat is er goed? Wat kan er beter? Heeft het iets met jou gedaan?

THE FUTURE BEGINS WITH HIS-STORY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *