Nederland

Onderweg naar Huis

Het gebeurt wel eens dat als je onderweg bent, je dingen ziet die anders niet zouden opvallen.
Ik ga wel eens gewoon even weg om mooie foto’s te maken en om na te denken over van alles en nog wat. Overigens, de foto’s die ik gebruik in mijn blog heb ik allemaal zelf gemaakt(behalve de foto waar ik zelf op sta, maar dat is logisch).De afgelopen dagen was ik in het prachtige stadje Medemblik. Door de langdurige mist was het eigenlijk niet een gunstige dag om foto’s te maken. Gelukkig klaarde het in de middag op en kon mijn fietstocht beginnen. Ik heb een fiets met een batterij en heb eigenlijk altijd de wind mee. In het echte leven is het vaak anders en heb je ook wel eens de wind tegen. Het leven is een reis die ieder mens moet maken, maar de bestemming bepaal je zelf. Er is een bekende spreuk die zegt: ‘Hij heeft ons geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst.’ Het is zaak om de goede afslag te nemen en niet te verdwalen. Als je een goede navigatie hebt en je volgt alle aanwijzingen op, kom je op jouw bestemming.

Nu had ik deze dag niet echt een reisdoel en dus fietste ik een beetje doelloos rond. Op een gegeven moment kwam ik bij een huis met de bijzondere naam “onderweg naar Huis”. Toevallig was de vrouw des Huizes buiten en ik vroeg haar wat ze met deze naam bedoelde. Wat ik al verwacht had, was waar. Ze bedoelde het Vaderhuis. Er ontstond een mooi gesprek en we deelden onze gezamenlijke passie en liefde voor Jezus. Deze vrouw en haar man hebben een bedrijf dat wortels verbouwt. Ik vroeg haar of het goed ging. Ze zei dat het de laatste jaren erg moeilijk was en de prijzen van hun product erg laag waren. Verder gaf ze aan dat als ze niet gelovig zouden zijn ze het waarschijnlijk niet gered hadden. Het geloof in God is het fundament van hun leven. De tekst uit Matheus 7:24-27 is een reële steun.

Ieder die mijn woorden hoort en doet wat ik zeg, lijkt op iemand die zo verstandig was zijn huis op een rots te bouwen. De regen viel neer, de rivieren traden buiten hun oevers, de winden waaiden en beukten tegen dat huis. Maar het stortte niet in, want het was gebouwd op een rots. Ieder die mijn woorden hoort maar niet doet wat ik zeg, lijkt op iemand die zo dom was zijn huis op zand te bouwen. De regen viel neer, de rivieren traden buiten hun oevers, de winden waaiden en teisterden dat huis. En het huis stortte in, het werd een grote bouwval.’

De naam voor het huis is bewust gekozen en prikkelt de mensen die het zien. Er zijn al verschillende mensen geweest die gevraagd hebben wat ze ermee bedoelen. Naast het drukke bedrijf zijn ze, in het dorp waar ze bij horen, bezig om een thuis te vormen voor mensen. Een luisterend oor doet hierin wonderen.

De velden zijn wit om te oogsten (Johannes 4:31-39). De velden in deze omgeving staan vol met rode, witte en boerenkool. Er zijn veel mensen op zoek naar het Doel van het bestaan en staan ervoor open om het Goede Nieuws te horen. Als jij weet waar jouw eeuwige Huis staat, vertel het aan anderen en wees Zijn getuige.

Ga heen en maak alle volken tot mijn discipelen. Matheus 28:19

De foto’s die je hier ziet heb ik “toevallig” allemaal op dezelfde middag gemaakt.
Mijn volgende blog gaat over een M.O.G. die thuis is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *