Nederland

Onne met een E

Heb jij ook een wachtwoord op jouw telefoon of PC? En wat gebeurt er als je één letter of cijfer verkeerd intikt als je je aanmeldt met jouw wachtwoord? Je krijgt dan de melding: “dit wachtwoord is onjuist.” Heel erg irritant als je het wachtwoord bent vergeten en jouw account geblokkeerd wordt. Nu gebeurd het wel eens dat mensen mij Onno noemen i.p.v. Onne met een E. Je kunt denken en zeggen, “wat maakt dat nu uit? Als het beestje maar een naam heeft”.
Als ik eerlijk ben vind ik de naam Onno niet echt bij mij passen, en eigenlijk ( sorry voor de mensen met deze naam) irriteer ik mij hierover een beetje. Een tikfoutje kan het niet zijn want de ‘e’ en de ‘o’ staan mijlen ver van elkaar af op het toetsenbord.Het kan slordigheid of haast zijn als mensen jouw naam verkeerd spellen. Een verschil met een verkeerd geschreven wachtwoord is dat je nu geen foutmelding krijgt. Ik vind de naam belangrijk, en dat is in de Bijbel ook zo. Adam kreeg van God de opdracht om alle dieren een naam te geven. Er zijn zelfs personen in de Bijbel die voordat ze verwekt zijn al een naam hadden.

Maar de engel zei tegen hem: “Wees niet bevreesd, Zacharias, want uw gebed is verhoord en uw vrouw Elisabeth zal u een zoon baren en u zult hem de naam Johannes geven.”

De naam is gegeven. De meeste ouders doen heel erg hun best om de pasgeboren baby een mooie naam te geven. Ook wij hebben goed nagedacht over de naam die we onze kinderen hebben gegeven. We mochten 4 prachtige kinderen krijgen en hun namen hebben de volgende betekenis:geschenk van God, verheven, en schijnt met roem, vader van velen, God is genadig, aan jullie om te ontdekken wat hun naam is.

God vindt de naam blijkbaar zo belangrijk dat Hij sommigen een andere naam geeft. Jacob werd Israël, Abram werd Abraham, Sarai werd Sara en Simon werd Petrus. Er is één naam die voor mij en vele anderen een bijzondere betekenis heeft. De naam Jezus Christus betekent : de Verlosser, Redder, Zaligmaker.

Als je al een tijdje christen bent ken je het vast wel. Na afloop van een gebed zeg je de woorden: ‘In Jezus’ naam, amen.’ Er zit een enorme kracht achter deze woorden. Al jaren lang bidden christenen op deze manier. Zo heeft Jezus het ons ook zelf geleerd. In de Bijbel, Johannes 14: 13 & 14 zegt Hij: “En wat jullie dan in mijn naam vragen, dat zal ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt. Wanneer je iets in mijn naam vraagt, zal ik het doen.” Je moet dit vers niet verkeerd opvatten en denken dat alles wat je in Jezus naam vraagt echt gebeurd. Het zijn geen toverwoorden om alles te krijgen wat je wilt. Bidden in Jezus naam is hetzelfde als bidden naar de wil van God. Als je bid naar zijn wil, mag je erop vertrouwen dat Hij je gebed verhoord (bron, alphayouth.nl).

God is een God die een relatie met ons mensen wil, en Hij kent onze naam. Het is goed dat je mensen bij naam kent. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk de naam te onthouden van mensen die ik ontmoet. Soms is dit wel moeilijk, maar er zijn bepaalde truckjes om namen te onthouden. De naam opschrijven is dan ook een goed idee. Als je iemand bij zijn of haar naam noemt, geef je een positief signaal. Deze persoon voelt zich dan belangrijk en gewaardeerd. In deze wereld waar, volgens onderzoek, steeds meer eenzame mensen rondlopen, is het belangrijk dat mensen gekend zijn. Misschien vind je mijn irritatie een beetje overdreven, en misschien heb je wel gelijk, mijn excuses daarvoor.

God vindt de naam belangrijk. Hij vindt jou belangrijk. God is een God die een relatie met ons mensen wil, en Hij kent onze naam. Contact maken met Degene die jouw naam kent is niet ingewikkeld. Je hebt hiervoor geen wachtwoord nodig. Je hoeft ook niet te wachten want Hij is altijd online. Zijn naam is Jezus. Succes met inloggen zonder wachtwoord.

De tekst hieronder staat in Jesaja 43. Dit is één van mijn favoriete Bijbelgedeeltes. Jesaja schrijft over Israél maar ik denk dat dit ook voor jou en mij is. Lees het maar eens helemaal door en laat je raken.

Wees niet bang, want ik zal je vrijkopen,

ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij!

The future begins with His story.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *