Over mij

 

Mijn naam is Onne de Vries, ik woon al heel mijn leven in het mooie Friesland. Ik mag vader zijn van vier prachtige kinderen. Na een huwelijk van 26 jaar ben ik weer alleen.

Mijn hart gaat uit naar mensen. Het maakt niet uit of ze jong, oud, man, vrouw, arm of rijk zijn, iedereen heeft een beetje aandacht en liefde nodig. Ik heb de liefde van Jezus in mijn hart en wil graag daarvan uitdelen. Mijn hart gaat uit naar die mensen die niet zo snel om hulp gaan vragen. Mijn hart gaat uit naar de éne. Mensen die in een hoekje gaan zitten en niet naar voren rennen bij een oproep. Mensen die stiekem wegsluipen als de grond te warm onder hun voeten wordt. Schapen die zich afzonderen van de kudde. Jongeren met onaangepast of ongewenst gedrag.

Voor veel van deze mensen mocht ik het eerste dominosteentje omduwen en ze de weg wijzen naar Jezus of naar professionele hulpverlening. Ik mag soms gewoon een luisterend oor zijn en bemoedigende woorden spreken. Tegen mensen zeggen dat God van ze houd en hen niet heeft verlaten. God heeft mij een speciale gave gegeven. Dit kan soms ook lastig zijn maar ik kan en wil deze gave niet begraven. Ik mag wel eens dingen doen die een beetje ongewoon zijn. Ik ben soms diegene die mensen ziet zoals God ze ziet en dan moet ik iets doen. Ik kan en mag dan niet aan de kant blijven staan maar moet in actie komen.

Het laatste jaar ben ik erg geraakt door berichten die zeggen dat het zelfdoding cijfer enorm omhoog is gegaan. De wereld wordt steeds individueler. Gewoon een praatje maken is een zeldzaamheid. Als ik de straat op ga, merk ik dat er zeker behoefte is. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met kaartjes uit te geven. Ik ben er van overtuigd dat dit een positieve uitwerking heeft gehad. Dat er zelfs mensenlevens zijn gered doordat er andere, positieve gedachten werden gestimuleerd.

Ik heb besloten om Hem te volgen en keer niet terug. Ik mag Zijn handen, voeten, ogen, oren en mond zijn. Ik mag hoop brengen in een hopeloze wereld. Zou jij mij daarbij willen helpen? Gebed, bemoediging, ideeën en financiën zijn daarbij van harte welkom. Wil jij dit?

Neem dan contact op per mail (onnedevries@live.nl) of bel 0629452728 nu ook op https://ikzoekgod.nl/author/onne-de-vries/