Bidden

IK SNAP ER NIKS VAN!

Deze uitspraak deed een jongeman die we afgelopen zaterdagavond op straat in Emmen tegenkwamen. Hij is met zijn vrienden aan het “stappen” en als wij hem aanspreken en zeggen dat we morgenvroeg naar de kerk gaan, valt zijn mond open van verbazing. Jullie ook al? Mijn vrienden gaan morgenvroeg ook. IK SNAP ER NIKS VAN zegt hij. Vannacht drinken mijn vrienden zich een stuk in de kraag en morgen zitten ze “brak” in de kerk. Daar snap ik ook niks van. Als iemand die zich “Christen” noemt een biertje drinkt, is dat beslist niet erg, maar als je zoveel drinkt dat je de volgende dag “brak” bent, heb ik daar grote vraagtekens bij. Als Christen maak je toch andere keuzes? De inspiratie voor deze website is het kaartje waar op staat:

Jouw getuigenis kan de bestemming van iemand voor altijd veranderen.

Wat is jouw getuigenis? Als je uitgaat met vrienden die Jezus nog niet kennen. Ben jij een goed voorbeeld of een blokkade voor een “niet Christen” om Jezus te leren kennen?

Leef als mensen die bij God horen. Want dat is de juiste manier om God te vereren. Doe niet zoals de mensen die zonder God leven, maar leef als nieuwe mensen (Rom. 12 BGT).

Zaterdagavond was voor mij de eerste keer dat ik gericht de straat op ging om mensen te vragen of ze iets met geloof of Jezus hebben. Wat een geweldige ervaring! Als je zo het “uitgaansleven” instapt, kom je verschillende mensen tegen. We hebben gesproken met een jonge vrouw die net klaar was met werken en vertelde over haar zoektocht. Aan het eind van het gesprek mochten we voor haar bidden en zag ik enkele tranen in haar ogen (het was erg koud en dat kan natuurlijk de oorzaak van haar tranen zijn geweest, maar toch denk ik dat het gesprek en gebed haar heeft geraakt). Verder een Duitse jongeman die niet gelooft, maar wel heel veel vragen heeft. Bovendien een Blowende moslim die heel nieuwsgierig is en graag gezegend wil worden door ons gebed. Daarnaast vijf rokende mannen die denken dat het niet voor hen is. En als laatste een aangeschoten jonge vrouw die gewoon midden op straat “haar verhaal” doet en door het uitgesproken gebed zichtbaar bewogen is. Dit zijn maar een paar voorbeelden. We hebben nog veel meer mensen gesproken, maar dat ga ik niet allemaal opschrijven.

Komende zomer mag ik met Beach Mission in Lloret de Mar de straat op om ook daar iets van Gods liefde voor mensen te laten zien. Wil je hier meer over weten? Wil je mij ondersteunen? Stuur maar een mailtje.

2 thoughts on “IK SNAP ER NIKS VAN!

 1. Freddy Fernandez schreef:

  Je bent een mooi persoon Onne en ik ben dankbaar met je samen op straat afgelopen weekend in Emmen de liefde van Jezus aan mensen te vertellen en je hebt ook gemerkt wanneer je liefde geeft wat een impact het heeft en je wordt er zelf ook enorm door gezegend en bemoedigt.Jezus is in jouw en de Here Jezus zegent je om je talenten en gaven die God je heeft gegeven te ontwikkelen….Evangeliseren is zo krachtig om je gaven en talenten te ontwikkelen en je steeds meer word gezegend en je gaven en talenten die God ons geeft je mag ontvangen en uitdelen…Je bent een parel in Gods hand…Freddy Fernandez

  1. Onne de Vries schreef:

   dank je wel Freddy. het was heel goed en ik heb genoten van jouw directe benadering en echtheid.
   ga door met het goede werk en blijf heel dicht bij Jezus. graag tot de volgende keer! heel veel geluk en zegen
   groeten Onne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *